Джерело: http://www.hw.net.ua


У Львові є не лише файні кнайпи, львівські батяри, найгарніші:) кобіти, цікава і прекрасна архітектура, запашна кава, су перове пиво, але й веселі та оригінальні люди. І ці самі люди вигадують цікаві кльозети для тих самих цікавих кнайп, де батяри і кобіти смакують пиво та каву, які знаходяться в будинках з прекрасною архітектурою. Кумедно звучить, нє? Але то є дійсно так.

Отже, пропоную пірнути у мандрівку найцікавішими львівськими кльозетами. Це насправді цікаво і зовсім не гидко.

Коли хтось їде до Львова, то цілком логічно запитує у своїх друзів, куди потрібно забігти, де посидіти, щоб відчути Львів, а не просто побігати з фотоапаратом. І я впевнений на 99%, що одним з перших місць, яке йому порадять, буде каварня в ТО «Дзиґа». Лише тут можна випити кави з вогником, насолодитись прохолодним львівським пивом, спостерігаючи за спокійним життям Вірменської вулиці, в кінці якої, власне, і знаходиться та каварня. Звичайно ж, після пива вам захочеться до кльозету. То є природно. Так от, мій дядечко з першого разу того місця не знайшов, хоча я йому описав, як туди дійти. Довелось встати і провести його. Дуже весело було спостерігати за здивованим обличчям дядечка, коли він збагнув, що за дверима з написом «ЛАБОРАТОРІЯ №1» і знаходиться та заповітна місцина.

Всередині висять фото якихось квітів і чудернацького фонтану, тож сумно не буде.

Зовсім недалечко від «Дзиги» є книжковий супермаркет «Літера», а у тому книжковому супермаркеті є кафешка «Пункт». Пива там не продають, пахне там глямуром, кава там «Лавацца», але з усім тим можна змиритись, зважаючи на м’якенькі диванчики, смачнючі вершки з фруктами і досить непогані молочні коктейлі. І знову ж таки історія продовжується. Напившись кави і коктейлів, вас знову тягне Туди. Туди дійти просто, там навіть нормальна табличка висить, але зайшовши туди… Словом, зайшовши туди і справляючи своє діло, я дивлюсь на стелю. Чому? Бо лише там немає дзеркал. Коротше кажучи, кльозета в «Пункті» – справжні дзеркальна зала, весело, нє? Насправді дуже провокативно. Людям, які себе люблять, має сподобатись:).

Рухаємось далі? Домовились. Проходимо у проїзд Крива Липа і забігаємо до «Хіт-Кафе». Ну, то є повний глямур, мажорчики з коньячком, салатики по 10 гривень, але пиво за не дуже високими цінами. Тож ховаючись від львівського дощу, можна забігти і сюди. Тут навіть курити можна, а це дуже і дуже позитивно. Ну от. Напиваєтесь ви пива, очі ріже від рожевого кольору, треба йти. Заходимо, тихенько і непомітно сідаємо на цю саму кльозету. Сидимо, слухаємо музичку (якийсь там бум-цик-цик). Там просто над цим самим місцем висить картина, а за нею захована колонка. Сидимо, значить, в очікуванні… А тут грізним голосом офіціантки на всю цю святая святих лунає: «Піцу шостого замовлення заберіть будь ласка!» Після того вже не треба ніякого очікування. Все, що очікувалось, вже давно там, де треба:).

А от на вулиці Джохара Дудаєва є ще одне «Хіт-Кафе». Той самий глямур, все те саме, але є одна незабутня фішка, яка мене просто дуже сильно здивувала. Ну, кльозета там непогана така за розмірами, і збоку від того самого місця стоїть червоний, уявіть собі, червоний диван!!!:)

На вулиці Личаківській нещодавно відкрилась «Картопляна хата». Пиво дешеве, картопля смачна, можна наїстись і напитись. Дуже оригінальний дизайн загалом, але… Наша ціль яка? Вірно! Кльозети! Скажемо так… Є дві кабінки. Для хлопак і дівок відповідно. Коли вмикаєш світло у кабінці, то над дверима запалюється лямпочка з написом «Секс екшн». Ну, то менше з тим. Сам унітаз там, як в старих добрих радянських парашах. Правда, чистіший. Дуже мені сподобались дві ручки на двох стінах, за які можна триматись:)) Для чого, ви б думали? Правильно, саме для того. Вже вийшовши з того кльозету, я звернув увагу на шторки, які прикривали вікна на дверях кабінок. Цікавості навіть не треба було перемагати. Подивившись під них, я посміхнувся))) Віконце, поділене на шість частин, в кожній з яких фото. Ну чого ви? Статевих органів не видно:). Найвеселіше те, що на чоловічій кабінці – чоловіки зверху, а на жіночій, відповідно, жінки. І всі фото зроблені саме у цих кабінках. Отака штука.

Ну, а в автора цієї статті на вході в кльозету висить табличка «Заступник декана з наукової роботи»:).

Автор: Костя Бєглов