Джерело: ZAXID.NET

30 жовтня у Центрі міської історії відбудеться офіційне відкриття виставки "Львів виходить у світ", яка була створена у Берліні Центром юдаїки "Новий Єрусалим". Ця виставка є поглядом на минуле Львова, що поєднав зусилля істориків, кураторів та митців з різних країн та континентів.

"Виставка об'єднує історію різних спільнот, показує як забуті, стерті та маловідомі, так добре відомі місця, постаті та події. За допомогою 12 сюжетів-секцій ("Вокзал", "Кнайпи", "Конфесії", "Синагоги", "Театр", "Львівський університет", "Медицина", "Книжковий базар", "Друкарні", "Група "Артес", "Польське радіо "Львів", "Каплиця Боїмів") показано мистецькі і наукові здобутки, що виникли у співпраці людей різних національностей, мов і релігійної належності у Львові до 1939 року. І звідси вирушили у світ. Це мультимедійна виставка про перетворення Львова на метрополію, його "вихід у світ" наприкінці 19 століття, кінець багатоетнічного міста, а також пам’ять і забуття згаданого у теперішньому Львові", - зазначив керівник медійних та виставкових проектів Центру міської історії Центрально-Східної Європи Богдан Шумилович.

За його словами, це технічно найскладніша і дорога виставка у Львові. Її хочуть привезти у Київ, однак чи зважаться столичні організатори на це - ще не відомо. "Підійшовши до секції та натиснувши на кнопку, можна буде почути музику того часу, побачити відео. Кожна секція розташована на кубах, розміром 35 на 35 см - своєрідна метафора будинку, архітектури", - зазначив Б.Шумилович.