Хороший настрій – один з найдивніших “вірусів”, притаманних людству. Кажуть, сміх заразний, як позіхання.

Щоб організувати глобальну епідемію хорошого настрою, потрібно лише захворіти на цю «хворобу» самому. Зробити це неважко. Часом вистачає приємного спогаду, який раптово спливає в голові, мимохідь побаченого кумедного випадку чи усміхненого перехожого. Але можна не чекати на ці випадковості й пошукати хороший настрій самому, наприклад, в арт-галереях Львова, де усмішка й позитив живуть у мистецтві.

Завітаєш до арт-галереї «Сливка», - очі розбігаються, погляд заплутується у мереживі яскравих та колоритних дрібничок, картин, скульптур, іграшок... Життєрадісні герої комп’ютерної графіки Ірини Боднарук, ексцентричні та по-доброму божевільні іграшки-мотанки Анастасії Марковської… Та остання «фішка» галереї, не помітити і не задивитися на яку неможливо, творіння Галини Ключникової - весільна пара молодят-зайців (на фото). Наречена-зайчиха, при повному параді і з весільним букетом в руках, нещодавно проміняла свого колишнього нареченого у смокінгу (їх розлучила доля та відвідувачі-покупці галереї) на весняного вухастого шалапута.

Мистецька галерея «Зелена канапа» славиться позитивним підходом до життя і мистецтва. Роботи таких митців, як Анна Атоян, Віта Проців, Євгенія Гапчинська, Інна Івасюк, які в різний час у ній експонувалися, нікого не залишать байдужими, зігріють своїм теплом найбільшого набурмосу. Окрім змінних експозицій, є у галереї й постійні мешканці, які вже з порогу «Зеленої канапи» вітають її відвідувачів, піднімають їм настрій і змушують усміхнутися – це керамічна «родина» Олі Пильник (на фото), діти і зайці. Роботи львівської мисткині неординарні, по-дитячому безпосередні і світлі. Її зайці і діти, вбрані у кумедні светрики із очима-ґудзиками, - втілення позитиву, не зарядитися яким на весь день неможливо.

Арт-галерея «Хаос» також не пасе задніх у даруванні хорошого настрою та усмішок своїм відвідувачам. Серед картин, що заполонили увесь її простір, раз у раз визирають незвичні та екстравагантні творіння, персонажі мрійливих фантазій та дивовижних візій. На одній зі стін яскравою плямою, барви та тематика якої викликають якщо не сміх, то хоча б усмішку, оселилася картина Яніни Вороніної «Подружжя» (на фото). Чи викликало такі ж емоції ексцентричне подружжя в реальному житті, залишається питанням, та пара не з крові і плоті, а з полотна та фарби, дарує хороший настрій усім.