Інтерактивний Львів – доступна через Інтернет інтерактивна мапа Львова. Її завдання – відтворювати картину минулого, проте не статично, а показувати в історичному розрізі сучасне, живе місто. Така концепція відрізняє цей проект від інших, сконцентрованих на історії Інтернет-сторінок міст, що використовують міські мапи. У цьому проекті історія розглядається через призму її впливу на сучасний Львів: його обличчя, функції та соціокультурну систему.

Залежно від критеріїв пошуку, інтерактивна мапа пропонуватиме різні погляди на місто й тим самим відображатиме його складну урбаністичну систему. Кожні відвідини цієї сторінки, кожен новий запит приноситимуть новий результат – у залежності від того, про який аспект міського життя йтиметься. Проста у доступі та користуванні, мапа також виконуватиме більш традиційну функцію – міститиме інформацію про архітектурні пам'ятки, конкретні споруди, особи тощо.

Цей проект підтримуватиметься Google© Maps – проектом, який містить мапи багатьох місць земної кулі, а також пропонує такі важливі опції, як збільшення/зменшення, маркування, історичні прошарки, тощо. Кожен користувач зможе пристосовувати його для своїх потреб. Одночасно можна користуватися трьома видами мап: власне мапою, зображенням зі супутника та їхньою комбінацією. Мапа реагуватиме на запит користувача й висвітлюватиме позначку-символ чи змінюватиме колір, або й те, й інше, у тій точці міста, якої стосуватиметься запит. При наведенні курсора на позначене місце, користувачеві буде запропоновано лінк або ж з'являтиметься вікно з інформацією про об'єкт.

Мапа міститиме різноманітні категорії – назви (вулиць, площ, пам'ятників та ін.), події (1848 рік, Друга світова війна, тощо), дані, що стосуються розвитку міста, категорії (транспорт, розваги, політика, карта сучасного Львова, уявне місто і т.д.). Пошук видаватиме список об'єктів, про які є інформація у базі даних.

Докладнішу інформацію про цей проект можна отримати у керівника проекту, д-ра Маркіяна Прокоповича (електронна пошта: m.prokopovych@lvivcenter.org). Наш принцип – відкритість. Це означає, що за згоди керівника проекту кожен може додати доречну інформацію до нашої бази даних.

Інтерактивна карта Львова від Центру міської історії Центрально-Східної Європи