Джерело: Об'єктивно

У центрі міста закінчують висаджувати квіти. Крім звичних клумб, цьогоріч зроблено і кілька нових. До благоустрою міста долучились і підприємці. Квітів цього року у місті побільшало, проте і крадіжок також. Повідомили «Об’єктивно» у прес-службі Львівської міської ради.

У центральній частині міста уже проведено літню висадку квітів, зокрема поставлено 84 вазони, тільки на проспекті Свободи висаджено 2, 5 тис. штук квітів, на Марійські площі – 3,6 тис. На висадження квітів та догляд за клумбами у міському бюджеті на центральну частину міста передбачено 348 тис. гривень. Одна квітка вартує від 3 до 5 гривень, підвісні вазони – 120 та 180 грн. Висадженням та доглядом за квітами у Галицькому районі займаються ЛКП «Зелений Львів» та СП «Плантпол-Україна».

Крім звичних квіткових композицій, у центрі планують зробити «квіткового» лева. Наразі підбирають квіти, а згодом визначать місце, де його розташують. Композиції з квітів у центрі не повторюються, в основному це віоли та сульфінії. Цьогоріч висадили і нові клумби на вул. Винниченка, біля Оперного театру та церкви св. Андрія.

Цього тижня у Галицькому районі організовано «тиждень поребриків», раніше проводили тиждень чищення дощоприймачів, а також тиждень фарбування знаків. «Зараз ми очищуємо тротуари та поребрики від трави. Також впорядковуємо зупинки транспорту, очищуємо від реклами стовпи. Уже вчетверте косимо газони. Якщо є потреба, то поливаємо. Регулярно проводимо миття тротуарів, тричі на тиждень працює у центрі вакуумна машина, а також щодня поливаємо вулиці», – каже голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк.

Ірина Маруняк скаржиться на недобросовісних мешканців, які нищать клумби, адже цьогоріч довелось чотири рази підсаджувати квіти. Крадіжки квітів на порядок зросли, та, на жаль, правоохоронці не знайшли жодного зловмисника.

Лише чверть підприємців, які працюють у центрі міста, долучились до ініціативи Галицької адміністрації і поставили біля себе вазони з квітами, хоча звертались до усіх більше 5 разів. Тому голова Галицької адміністрації просить мешканців центральної частини та підприємців прикрасити свої балкони та вікна квітами, щоб наше місто було ще красивішим.