Джерело: ZAXID.NET

Небайдужу львівську молодь закликають до Шевченківського гаю допомогти в'язати житні снопи, якими перекриватимуть хати у гаю. А найсміливіші можуть допомогти і косити жито.

У Музеї народної архітектури та побуту є 12 найбільш проблемних об’єктів. Для їх збереження треба змінити покрівлю. У музеї вже розпочали ремонтувати хату, привезену зі с. Люта, що на Лемківщині.

Протягом цього тижня Шевченківський гай чекає волонтерів для допомоги. А все розпочнеться косінням жита до схід сонця, о 5.00, як і годиться справжнім косарям. Потім косарі ласуватимуть смачним кулішем з салом.

"Вже цього тижня косарі жатимуть жито у селі Рудки, хочемо до цієї роботи залучити і молодь. Нам потрібна також фізична допомога для перекривання хат. Думаю, що молодь Львова може цікаво та корисно провести час, навчаючись в'язати з жита снопи та перевесла. Організовуючи такі літні роботи для молоді, насамперед хочемо зберегти українську традицію в’язання житніх снопів", - розповів керівник Музею народної архітектури та побуту Іван Косачевич.

У гаю знайдеться робота для кожного, хто захоче долучитися до збереження унікального етномузею просто неба.

На сьогодні на території етнозон Музею розташовано 124 пам’ятки архітектури, які об’єднані в 54 садиби.