Джерело: ZAXID.NET

Біля Львівської міської ради 18 червня відбулася друга акція протесту проти будівництва готелю на розі вулиць Краківська-Вірменська, яка за концепцією перемогла на міжнародному архітектурному конкурсі. Ініціативна група учасників протесту самоорганізувалася через ЖЖ-спільноту. Вони виступають проти будівництва на вищевказаному місці готелю за таким проектом і вимагає скасування рішення виконкому щодо дозволу на проектування першої черги будівлі.

"Вдруге акція протесту проходить за участі ЖЖ-спільноти та тих, хто підтримав і приєднався до нас. Учасники стоять в масках, на яких обличчя, яке виглядає приблизно так само як будинок-"бункер"-готель. Будуть й інші акції протесту, не знаю чи масштабніші (оскільки це залежить від бажання людей прийти), але радикальніші точно. Ми протестуємо проти цього одоробла, яке має постати у Львові, цей майбутній готель зруйнує довкола пам’ятки архітектури, ця будова порушує також пам’яткоохоронне законодавство, не виконує вимог ЮНЕСКО та не дотримується процедури, визначеної для будівництва в архітектурному заповіднику" - зазначив у коментарі один з учасників акції протесту Роман Рак.

У той же час міський голова Андрій Садовий зазначив, що готель на розі вулиць Краківської - Вірменської, відповідно до рішення виконавчого комітету перебуває на стадії проектування. Найближчим часом ескізний проект буде представлений для обговорення громадськості та погоджений за законодавчими процедурами. "У перспективі готель може бути збудований, але проект має пройти відповідну експертизу, в тому числі структур ЮНЕСКО. Ми запрошуватимемо до участі громадськість. Ми також надамо слово відомим архітекторам міст-побратимів Львова - Кракова, Варшави, Вроцлава. Ми повинні сто разів подумати, перш ніж приймати будь-які рішення щодо забудови в центральній частині Львова, яка знаходиться під захистом ЮНЕСКО", - заявив міський голова Андрій Садовий.