Джерело: Об'єктивнО

З липня у Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса поставлять три вистави за одноіменним романом Оксани Забужко «Польові дослідження з українського сексу». Проводитимуть театральні дослідження з українського сексу у Львові актори Київського національного центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса. Про це «Об’єктивно» повідомив директор Львівського академічного театру імені Леся Курбаса Олексій Кравчук.

Вистави «Польові дослідження з українського сексу» Галини Стефанової у Львові показуватимуть впродовж трьох днів – з третього по п’яте липня. «Дані вистави відбудуться в рамках давнього проекту «Друзі театру», - зазначив Кравчук.

Після того, на сцені львівського театру поставлять вистави актори творчої майстерні «Театр у кошику» і розпочнуть вони з «Провини» за п’єсою сербського драматурга Небойші Ромчевича (6 – 7 липня). 8-9 липня – «Украдене щастя» за І. Франком. 10-11 липня – «Річард після Річарда» за історичною хронікою Вільяма Шекспіра. А 12 липня відбудеться вистава “Білі мотилі, плетені ланцюги…” на творами В. Стефаника. На цьому львів’ян не перестануть дивувати, як зазначив Олексій Кравчук, у серпні протягом двох днів на сцені львівського театру ставитимуть вистави німецькі театрали. Дійство обіцяє бути цікавим та новаторським, бо постановниками є молоді режисери.

Олексій Кравчук наголосив, що театральний сезон завершується 12 липня, а вже з 8 серпня актори Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса знову ставитимуть вистави і розпочнуть з «Амнезії». До 100-річного ювілею з дня народження Ігоря Антонича поставлять виставу «Між двох сил» за поезією Володимира Винниченка. А також актори працюють над комедією Гольдоні "Господиня заїзду», точна дата прем’єри ще не відома.

За словами Кравчука, у 2010 році на сцені театру відбудеться щонайменше дві прем’єри Жана-Поль Сартра «Мухи» та „Репетиція в театрі злочину” за п'єсою Ж. Маклера. Над цими виставами працюють молоді режисери Микола Береза та Тамара Квеквескірі.