Джерело: ZAXID.NET

9 червня у Львівській міській раді відбулося громадське слухання проекту ухвали "Про затвердження Правил дотримання тиші у громадських місцях на території м. Львова". Як зазначив депутат ЛМР Анатолій Забарило, документ розроблено у відповідь на численні скарги мешканців Львова на нічні святкування, феєрверки, будівництва у сусідів.

"Львів - це місто, яке динамічно розвивається, активно забудовується, люди активно люблять святкувати, але з іншого боку, кожна людина має конституційне право на відпочинок, спокій, тишу. Тому потрібно це врегулювати".

Відповідно до проекту, проведення будь-яких робіт, що супроводжуються шумом з 21.00 години до 8.00 години, а у святкові та неробочі дні - цілодобово. Проте є винятки. Дозволено проводити збори, мітинги, демонстрації, інші масові заходи, про які завчасно повідомлено владу. Також заборона не поширюється на відзначення державних та міських свят. Проводити ж ремонтні роботи з шумом у заборонений час можна, якщо на це дадуть згоду усі сусіди.

Також у проекті правил деталізовано процедуру отримання дозволу на проведення феєрверків та інших заходів із використанням піротехнічних засобів.