Джерело: Об'єктивнО

Громадський форум Львова поширив повідомлення про те, що низка громадських організацій та представники львівської громади прийняли резолюцію, у якій висловилися проти забудови історичної частини міста, а саме – проти будівництва готелю на розі вулиць Краківська-Вірменська. Про це повідомили у прес-службі ГФЛ.

У резолюції, зокрема, йдеться, що учасники громадського обговорення проекту забудови фрагменту історичного кварталу на розі вулиць Вірменська-Краківська у Львові, представники львівської громади та громадських організацій, заслухавши доповідачів та обговоривши ситуацію, що склалась довкола проекту будівництва на вказаній ділянці вважають неприпустимою реалізацію проекту будівництва в історичному середовищі Львова споруд, які дисонують і є дисгармонійними щодо історико-архітектурних пам’яток львівського середмістя.

Крім того, переконані Львів’яни, виключною можливістю проектування будівництва на згаданій ділянці може бути лише реалізація концепції регенерації історико-архітектурного середовища кварталу з відтворення втраченої забудови на основі дослідження історичних, архівних, іконографічних та археологічних матеріалів зі збереженням історичної парцеляції, масштабу, силуету забудови та використанням традиційних для львівських історичних кам’яниць матеріалів, зокрема в частині проектування відновлення фасадів. Відтак, необхідним взяти за основу для подальшого проектування результати досліджень, представлених на громадське обговорення кафедрою реставрації та реконструкції архітектурних комплексів Національного університету «Львівська політехніка».

Водночас громадськість міста вважає неприпустимим жодне планування і проектування підземного готельного гаражу без проведених комплексних археологічних досліджень усієї площі забудови.