Джерело: Об'єктивнО

Готель на розі вулиць Вірменська та Краківська не буде будуватися за проектом Губерта Германа, який був представлений раніше. Причиною відмови інвестора від проекту австрійського архітектора був широкий протест львівської громадськості. Про це повідомив президент компанії "Будінвест" Віктор Коць, - повідомляє ініціатива "Збережи старий Львів".

"Концепцію Губерта Германа відхилено, беремо за основу концепцію «Політехніки». З "бункером" покінчено", - сказав пан Коць.

Президент "Будінвесту" додав, що проект усе-таки буде спільним, і австрійська сторона буде залучена до проектування.

За словами президента "Будінвесту", Губерт Герман наполягає на внесенні в майбутній проект багатьох своїх візій, які, в тому числі, стосуються фасаду. Однак, перевагу надають концепції "Політехніки", яка передбачає якнайвірніше відтворення фасадів автентичних будинків. Її візьмуть за основу. Саме цей варіант львівська громада раніше назвала єдино можливим варіантом забудови на розі Вірменської та Краківська.

Микола Бевз, Юрій Дубик та Губерт Герман зараз працюють над спільним баченням майбутнього проекту. Віктор Коць сказав, що роботу над проектом та робочі матеріали планується представляти в Інтернеті в "реальному часі", де буде можливість обговорення. Скоріш за все, цією сторінкою буде "http://hotel.budinvest.lviv.ua/", на якій, за словами інвестора, "доживає" свої останні дні зображення "бункера" Губерта Германа.

Окрім того, Віктор Коць наголосив: "Ми хочемо це зробити так, щоб ніяких зауважень не було".