29 серпня у Львові змагатимуться за перемогу у чемпіонаті зі спідвею: "

29 серпня на львівському мототреку СКА відбудеться чемпіонат України. За золото змагатимуться сім найкращих пар зі Львова, Рівного, Червонограда, Полтави. Планували, але все ж такі не зможуть приїхати учасники з Чорноморська. Чинні чемпіони країни Володимир Дубінін і Олександр Бородай цьогоріч виступатимуть у складі різних команд -
«СКА-Спідвей» і «Каскад». Повідомили у Львівському спортивному клубі «СКА-Спідвей»."

Нагадаємо, що цього року Україна, перейнявши прогресивний європейський досвід проведення регулярних чемпіонатів серед клубних команд, започаткувала Українську лігу спідвею (УЛС). Розіграш звання командного чемпіона країни розширився на весь сезон і став проходити у два кола. Інші чемпіонати було вирішено проводити в один етап. Юніорська першість проходила в травні у Червонограді і завершилась переконливою перемогою Михайла Онешко. 11-12 вересня у Рівному буде визначено переможця особистого чемпіонату України. Одразу потрапляють до вирішального раунду вісім кращих гонщиків із чотирьох колективів, що беруть участь в УЛС - львівський «СКА-Спідвей», червоноградський «Шахтар», а також рівненські «Каскад» та «Ураган». Ще вісім учасників (плюс два запасні) визначаться у півфіналі, який відбудеться на рівненському мототреку днем раніше. Львів отримав право проводити один із найцікавіших видів програми національного чемпіонату зі спідвею - серед пар. Відзначимо, що 2004 року наше місто приймало перший в історії чемпіонат Європи серед пар.

На думку голови трекової комісії Федерації мотоспорту України (ФМУ) Олександра Лятосінського, боротьба за перше місце цього року буде вкрай напруженою. Адже склад учасників чемпіонату України серед пар досить рівний. Шанси перемогти мають і господарі треку досвідчений Володимир Дубінін та срібний призер чемпіонату України серед юніорів-2009 Кирило Цуканов, запасний Сергій Борисенко, і обидві рівненські команди: «Каскад» (Володимир Колодій, Олександр Бородай, Михайло Онешко), «СК Трофимов» (Володимир Трофимов, Ярослав Полюхович, Станіслав Огордник). Червоноград також буде представлений двома клубами - Андрій Карпов і Олександр Локтаєв, Володимир Тейгал захищатимуть кольори клубу «Шахтар», ще один колектив (Андрій Кобрін, Микола Миронов, Петро Федик) представляє «Червоноградський клуб спідвей» президентом якого є досвідчений спідвеїст Петро Федик.

Наступних перегонів львівським вболівальникам цього разу доведеться чекати недовго. Вже 5 вересня «СКА-Спідвей» прийматиме вдома в рамках УЛС рівненський «Каскад».