Львів святкуватиме День Незалежності протягом п’яти днів: "

Мешканці та гості міста святкуватимуть День Незалежності протягом п’яти днів. Особливістю цьогорічних святкувань буде II міднародний фольклорний фестиваль «Етновир». Близько 250 учасників візьме участь у найколоритнішому фестивалі в Україні. Також День Незалежності цьогоріч святкуватимуть і всі райони міста Львова. В кожному з них проходитиме чимало святкових акцій.

Розпочнуться святкування Дня Незалежності 20 серпня парадом танцювальних колективів з Польщі, Чехії, Мексики, мистецьких ансамблів Північного Кіпру, Конго, Того, Індії, Македонії, Іспанії, Польщі, України. Учасники параду проходитимуть центральною частиною міста. Також під час фестивалю передбачені гала-концерти, майстер-класи з танців, вечори дружби, ярмарки як українських, так і закордонних ремісників. Міжнародний фестиваль фольклору «Етновир» проходить у Львові під егідою CIOFF - Міжнародної організації фольклору. Більше інформації можна дізнатися на сайті www.etnovyr.org.ua. Другий міжнародний фестиваль фольклорного танцю «Етновир» відбудеться у Львові з 20 до 24 серпня. 
З 21 до 24 серпня буде проходити міжнародний фестиваль незалежного кіно «КіноЛев». Фестиваль проходитиме в декількох місцях, зокрема: на площі Ринок, на вул. Валовій, в театрі Леся Курбаса та в кінопалаці, що на вул. Театральній, 22. В п’ятницю, 21 серпня в Львівському національному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької відбудеться урочиста академія з нагоди Дня Незалежності України.  
22 серпня у парку культури ім. Б. Хмельницького відбудеться святковий концерт за участю дитячих художніх колективів міста . 
23 серпня о 9.00 год. біля ЛОДА відбудеться урочисте підняття державного прапора України та вручення паспортів юним громадянам України. Ввечері для гостей та мешканців міста на площі Ринок лунатиме класична музика симфонічного муніципального оркестру «Леополіс». Також виступатиме на Ринку відомий бандурист Остап Стахів. В театрі опери та балету ім. С. Крушельницької відбудеться гала-концерт міжнародного фольклорного фестивалю «Етновир». 
24 серпня о 12.00 год. відбудеться урочисте засідання сесії Львівської міської ради. На площі Ринок гості та мешканці міста матимуть змогу потанцювати українську польку. Танцювальне свято «Львівська полька – 2009» розпочнеться свято о 13.00 год. Ввечері на Ринку відбудеться концерт симфонічного оркестру Львівської державної філармонії. Свої таланти запрезентують дитячі та художні колективи міста у Шевченківському гаю. На площі А. Міцкевича о 17.00 год. відбудеться концерт «Україна назавжди» за участю зірок української естради.

"