У вересні у Львові розмальовуватимуть левів: "

У вересні у Львові проведуть «Парад левів» – яскравий арт-фестиваль, основним об’єктом творчості якого передання самобутності та цінностей Львова через паркову скульптуру: лев у натуральну величину. Організатором дійства є громадська організація «Срібні крила» за підтримки Львівської міської ради.

У 2009 році організатори представлять нову скульптуру лева, створену молодими львівськими скульпторами. На даний час з неї відлито 30 однакових фігур. Основне завдання учасників проекту - придумати для левів яскравий оригінальний дизайн, характер згідно з концепцією фестивалю. Тематика дизайну спрямована на те, щоб розкрити образ, дух, традиції Львова. Фігури левів будуть розмальовуватися професійними художниками, відомими людьми, а також всіма бажаючими, ескізи яких будуть відібрані організаторами.

Вперше в Україні арт-фестиваль «Прарід левів» відбувся 2007 році. Під час фестивалю було розмальовано 20 скульптур левів. Скульптури розмальовували як відомі художники так і відомі українські діячі: художник Юрій Кох, поет Юрій Андрухович, співак Олег Скрипка, мер Львова Андрій Садовий. Під час проведення фестиваль відвідало понад 250 000 осіб. Під час аукціону було зібрано близько 400 000 грн, за які придбано 6 дитячих майданчиків, що були змонтовані в різних районах міста.