З 2 вересня для гостей Львова працюватиме інформаційно-туристичний центр: "З 2 вересня у Львові працюватиме інформаційно-туристичний центр, де гості міста зможуть отримати будь-яку інформацію на час свого перебування. Про це повідомили у прес-службі Львівської мерії. "

Центр буде розташовано у Львівській міській раді – зліва, на розі Ратуші. Планується, що наразі там працюватимуть тільки три людини. Проте в подальшому такий центр повинен буде надавати інформацію не лише про всі готелі, ресторани, про гідів та туристичні фірми, а й презентуватиме місто за кордоном.

Подібні інформаційні центри вже працюють у Києві, Ужгороді, Кам’янці-Подільському, Одесі, Сімферополі та інших містах України.

Інформаційно-туристичний центр створено в рамках проекту «Створення туристично — інформаційної інфраструктури в місті». Проект отримав грант Європейського Союзу за результатами міжнародного конкурсу на отримання грантів ЄС.

«Фінансування у обсязі майже 700 тис. євро, надане Європейським Союзом на розвиток туристично-інформаційної інфраструктури м. Львова, було використане для відкриття нового першокласного центру туристичної інформації у Львові та створення реєстру культурної спадщини міста. У рамках цього проекту також буде профінансовано підготовку професіоналів у сфері туризму та виготовлення і розміщення туристичних дороговказів у Львові. Підтримка Європейським Союзом туристичної інфраструктури Львова допоможе цьому прекрасному місту ще повніше використовувати свій потенціал туристичного центру», - повідомив посол, голова Представництва Європейської Комісії в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра.

Метою проекту є покращити комунікаційну доступність Львова насамперед до об’єктів Світової культурної спадщини ЮНЕСКО шляхом встановлення туристичних навігаційних вказівників і таблиць (планшетів). Якісне інформаційне забезпечення туристів та комунікативну доступність до об’єктів культурно — історичної спадщини Львова буде забезпечено шляхом ознакування пам`яток двомовними вказівниками і таблицями та ознакування туристичних шляхів загального користування у міській та приміській зоні.

Окрім створення інформаційного центру, в рамках проекту передбачається промоція туристичного потенціалу Львова, підвищення цінності спільного культурного потенціалу прикордонних територій. Також розповсюджуватимуть друковану (буклети, путівники, карти, схеми), електронну (інтернет — портал, електронний довідник, мультимедіа) та іншу продукцію про туристичний потенціал Львова.

Також передбачається розробка програми підготовки та перекваліфікації кадрів туристичної індустрії, використовуючи позитивний досвід партнерів ЄС і програму підготовки екскурсоводів, гідів — перекладачів, провідників, працівників інформаційного центру та закладів туристичного обслуговування.