Розпочалась підготовка до фестивалю "Львів Стародавній-2010": "29-30 травня 2010р. на території Музею Народної архітектури та побуту "Шевченківський Гай" пройде Другий міжнародний фестиваль середньовічної культури "Львів Стародавній".
Протягом двох днів у Шевченківському гаю відбуватиметься справжнє середньовічне дійство!
Усі гості фестивалю зможуть поринути в романтичну епоху Середньовіччя - епоху хоробрих лицарів та прекрасних дам. До Львова приїдуть представники лицарських клубів з багатьох міст України та з-за кордону.
Основними подіями фестивалю мають стати лицарський турнір, масові битви воїнів та давні лицарські забави. Кульмінацією свята стане турнір лицарів, переможець якого обере королеву Любові і Краси за старовинним звичаєм.
Музей-заповідник розділиться на умовні тематичні майданчики (міні-зони).
Біля кожного дерев'яного будиночка на відвідувачів чекатиме нова середньовічна розвага.
Зокрема львів'яни та гості міста зможуть відвідати біля десятка різноманітних майстер-класів справжніх професіоналів своєї справи: гончарства, ковальства, стрільби з справжнього англійського лука, середньовічних танців тощо. Охочі відчути себе героями тої епохи зможуть приміряти середньовічні костюми та обладунки. У середньовічній таверні пригощатимуть наїдками за старовинними рецептами, а на стилізованому ярмарку продаватимуть свої вироби майстри різноманітних ремесел, де кожен зможе придбати собі сувенір на згадку про фестиваль.
Усі розваги супроводитиме концерт середньовічних гуртів на головній сцені.
Серед учасників – відомі українські та закордонні колективи, які виконують середньовічну музику, а також ви побачите вогняне шоу на завершення концерту.
Метою парку-фестивалю є відтворення автентичної атмосфери та антуражу великого середньовічного європейського міста.
Подібні фестивалі надзвичайно популярні в усій Європі, проводяться у кожному більш-менш великому місті – скрізь, де шанують свою історію, де поважають своє коріння."