Сучасному гербу Львова – 20 років! Одночасно: і великий, і малий. На малому – на синьому полі зображено відчинену золоту львівську браму, в якій крокує золотий лев. На великому гербі (на фото) додано дивізну стрічку з тризубом і двох щитотримачів: ратника в давньоруському обладунку та коронованого золотого лева. До речі, взятого з герба Галичини. Правда, там цар звірів не крокує, а дряпається на скелю.

Один із розробників гербу, історик-архівіст і геральдист Іван Сварник зауважив: «На найстарішій печатці, яка датована 1359 роком, було зображено міську браму, відчинену з вежами, і в брамі крокує лев. Власне, це для мене стало тим аргументом про те, що Львову потрібно повернути найдавніше зображення цього лева, який крокує в міській брамі».

Без дискусій затвердження символу Львова не обійшлося. Депутати, за якими було  останнє слово, півтори години виголошували зауваження: то до арки на брамі, то до кладки стіни, то навіть до хвоста лева, пригадує Іван Сварник. Врешті-решт, Львів одночасно отримав і великий, і малий герби.

«Тобто є такий простий герб, який використовується на повсякдень, – наприклад, на різних бланках, печатках, і є велике зображення, яке використовують у нечисленних випадках. Наприклад, на великій хоругві, на гербі у залі засідань міської ради, в аеропорті чи на вокзалі».