Львів з Цитаделі: "

Прогуляйтесь по одному з історичних місць Львова – львівській Цитаделі.
Збудовано львівську Цитадель австрійським урядом у 1850-1856 рр. Час будівництва цієї фортеці співпав з неспокійним для багатонаціональної Австрійської імперії періодом, якій загрожував територіальний розпад через внутрішні повстання. Для гаранту своєї майбутньої безпеки Відень розпорядився у кожному столичному місті збудувати Цитаделі, які б наводили страх на місцевих мешканців і придушували б будь-які супротиви.

У столиці Богемського королівства Празі під потреби Цитаделі перебудовується замок Вишеград, у вільному місті Краків - колишня резиденція польських королів - Вавель. І лиш у двох столичних містах імперії за останнім словом техніки будуються нові, надсучасні укріплення - Цитадель у Будапешті на горі Св. Геллерта та, цілком нова, у Львові на горі «Турецькі шанці». І лише у місті Лева наявність широкого плато дало змогу з розмахом реалізувати усі найновіші інженерні та архітектурні задуми провідних архітекторів Відня.

Новим видом оборонної споруди, яку використали при проектуванні львівської Цитаделі стала Максиміліанська вежа, яка сьогодні приймає гостей міста. Цей вид оборонної вежі був винайдений ще австрійським архикнязем Максиміліаном д'Есте та вперше випробуваний при обороні новоствореної фортеці Лінц у Верхній Австрії. Далі їх можна було зустріти у всіх тогочасних володіннях Габсбургів, починаючи від італійського міста Верони, портової гавані Венеції, та, закінчуючи Краковом і Львівською Цитаделлю.

Саме Максиміліанська вежа Львова є найкращим прикладом військової архітектури початку ХІХ сторіччя в Європі, що робить цю фортецю ще більш унікальною та цікавою для її відвідувачів.
Сьогодні у одній з веж - а саме у Форті ІІ, що обороняв східні підступи до львівської Цитаделі, розташувався Готельно ресторанний комплекс «Citadel Inn».
Гарно впорядкована територія...
...чудова панорама, що відкривається на місто Лева з оглядового майданчика...
...затишний і зі смаком оформлений ЛОББІ-БАР...
... привабливі закутки, де можна усамітнитись закоханим...
... вдале поєднання старовини із сучасністю...
... комфортний відкритий майданчик із смачним фірмовим пивом , однойменним з назвою розташованого на верхньому поверсі вежі ресторану – 'Гармата', невелика кількість відвідувачів у денний час, а особливо у вихідні дні, зробить Ваш відпочинок незабутнім.
Так, що запрошую до Львова – ми маємо чим здивувати!!!

"