Вино. Сир Львів ...: "

Здавалося б, що поєднує львів’ян із сиром та вином?
Однак сьогодні мало хто знає, що чотири століття тому клімат у Львові був настільки теплим, що виноградники на південних схилах Високого Замку, Личакова, а потім -- на пагорбах Кайзервальду, аж до Винників, давали львів'янам щорічно більше сотні бочок вина. Крім цього, львів'яни насолоджувались вишуканим італійським, крітським, іспанським та угорським вином. так як Львів був великим торговим центром.
А що ж може краще підкреслити смак хорошого вина так як правильно підібраний сир? Львів’яни, як справжі поціновувачі всього смачненького, перейняли традиції сироваріння в сусідніх країн. Вважається, що саме в Середньовіччі слова «сир» і «вино» почали вживати разом.
Брі, камамбер, шаблі, бордо чи рокфор – всім цим та багато іншим можна буде поласувати на святі, під ритми джазу, класичної музики та під час перегляду кіно чи вистави про жіноче життя «Целофан» та під музику Бітлз.
· У перший день свята, 8 жовтня, відбудеться вистава «Целофан» про жіноче життя.
· Другий день свята, 9 жовтня, пройде під музику Бітлз, адже буде присвячений 70-річчю Джона Леннона, британського рок-музиканта, співака, композитора, художника, письменника, політичного активіста, засновника й учасника гурту «The Beatles», одного із найвпливовіших рок-музикантів XX століття. Джон Леннон започаткував нову еру у музиці – епоху оптимізму, людяності і добра. В цей день львівські гурти гратимуть музику Beatles.
· У третій день, 10 жовтня гостей свята чекає спеціальний кулінарний майстер-клас від Даші Малахової, відомої за теле-шоу «Картата потата», неповторні рецепти котрої давно любить уся країна.
З нагоди свята вийде спеціальна газета, яка вмістить сирний гороскоп, масу цікавих і корисних фактів про сир і вино, інтерв’ю з відомими людьми, численні рецепти глінтвейнів та сирних страв.
На головному гастрономічному святі осені проходитиме Ярмарка органічних продуктів, серед яких на чільному місці – сир та вино.
Особливий подарунок приготували для справжніх гурманів та колекціонерів – вино урожаю 2008 року, спеціально випущене Братством Львівських Виноробів до першого «Свята сиру і вина». Це буде справжній «Limited Editition», з обмеженою кількістю – 70 пляшок напою.
Свято відбуватиметься у подвір’ї львівської ратуші на пл. Ринок.
А ще 8 жовтня у п’ятницю о 12:00, на подвір’ї Палацу Потоцьких відкриють Перший в Західній Україні Парк фортифікаційних споруд у мініатюрі відкриють.
На відкритті парку можна буде побачити мініатюри із дерева, каменя та граніту трьох замків нашого регіону – Високого Замку, Одеського замку та замку в Острозі, чотири церкви та фортифікаційні споруди. «Я маю велику надію, що відкриття парку приверне увагу до історії замків та палаців, які на цей час перебувають в катастрофічному стані», – зазначив Борис Возницький.
У парку фортифікаційних споруд у мініатюрі має з’явитися більше двадцяти експонатів замків, фортифікаційних споруд, церков та палаців України.
Отже запрошую до Львова, буде цікаво!!!
http://blog.i.ua/user/130965/550783/

"