Дом на Валовой, 11: "

“Кам’яниця з лицарями запрошує на свої уродини”

Валовая, 11

Цього року виповнюється 100 років побудови кам’яниці на вул. Валовій, 11.
З цієї нагоди у четвер, 2 грудня відбудеться свято, під час якого будинок – іменинник «зазвучить» свіжо, дзвінко і незвично, щоб не тільки привернути увагу до себе, а й подарувати усім львів’янам і гостям міста гарний та радісний настрій.
Запрошуємо на незвичний концерт – з балконів кам’яниці з лицарями, а також частування солодощами і гарячим пивом.
Високий імпозантний будинок у стилі неоготики постав на місці розібраних застарілих будинків на замовлення власників ділянки Берл і Сабіни Фінклерів за проектом Артура Шлеєна у 1910 р.
Своєрідною візиткою кам’яниці є її архітектурний декор роботи скульптора Тадеуша Блотніцкого – середньовічні рицарі з щитами, на яких містяться герб Львова (зліва) та герб земель Галичини і Волині (справа).

У різні часи у будинку діяли різноманітні торгові, фінансові установи, бюро. Серед довоєнних мешканців були капітан Адам Оттокар, дантист Генрик Аллерганд, доктор Валеріан Мадєвскі, Ігнацій Райсс. В будинку діяли приватні кабінети доктора Леопольда Алексанровича та Юзефа Фриша, адвокатське бюро Леона Райха, механічна майстерня „Континент” Юліана Ломаги, Акційний Галицький купецький банк. В радянські часи – перукарня, а опісля один з найбільших комісійних магазинів Львова та ательє індпошиву „Лілея”.
Програма святкування сторіччя будинку:
15.00 – Виступ духового оркестру на площі Галицькій.
15.30 – Пригощаємо усіх гостей солодощами і гарячим пивом.
16.10 – Конкурсна програма за участю гостей свята.
17.00 – Концерт з балконів Валова, 11.
18.30 – Розіграш подарунків.
19.00 – Феєрверк.
Фінал свята.
Напередодні та під час свята розповсюджуватиметься газета присвячена 100-річчю будинку з лицарями та репродукції поштівок.
Більше інформації на сайті до 100-річчя будинку на Валовій, 11 – www.walowa11.lviv.ua
Email – info@walowa11.lviv.ua
Приєднуйтеся до нас на соціальних мережах:
Запрошуємо на Свято.

"