Історія – то спіраль. Так само, як з появою телебачення прогнозували відмирання театрів, з появою інтернет-порталів – зникнення газет та журналів, тепер обіцяють заміну паперових книжок електронними аналогами. А що – це зручніше, вигідніше, простіше… Втім, хіба зможе плаский моторчик замінити прохолоду палітурки, шорохавість паперу сторінок, а запах! Цей дивовижний запах нової «свіженької» книги! Та рано чи пізно всі книголюби стикаються з проблемою місця для зберігання улюблених томів. Не кожен, може похвалитися окремою кімнатою під бібліотеку, а якщо доводиться знімати квартиру, то перш ніж придбати чергову книгу десять раз подумаєш. Отже, для прихильників класики та простору в квартирі є чудовий варіант – буккросінг!
10 років тому американець Рон Хорнбекер залишив у холі готелю 20 книжок. В кожній була записка, що пояснювала: книга не загублена, ви можете взяти її собі, а натомість в будь-якому іншому місці лишити свою, бажано з такою ж запискою. Також можна було зареєструватися на сайті буккросерів. Так розпочалися книжкові мандри.
Однак в Україні спосіб з реєстрацією та залишанням книжок в кав’ярнях чи парках не прижився. Натомість набувають популярності так звані «буккросингові полиці» - в книгарнях, бібліотеках, кав’ярнях тощо. Все просто: берете прочитану книгу і прямуєте до полиці буккросингу. Там її лишаєте, а натомість обираєте собі нову. У Львові наразі є кілька місць, де можна лишити прочитану книгу та узяти собі нову. Це книгарня «Є» на проспекті Свободи. Там на другому поверсі стоїть цілий стелаж буккросингових книжок. Також полиці книг для обміну є в мережі кав’ярень «I like», щоправда вибір там невеликий. Якщо шукаєте класичну літературу, варто завітати до Львівської обласної бібліотеки для дітей. До них читачі регулярно приносять «домашні бібліотеки», буває діляться книгами і журналами видавництва.
Lady Kava


постові: Онлайн консультація юриста. Необхідні юридичні послуги у Львові. Хороша юридична консультація на вагу золота.