У парку «Знесіння» просять львів’ян: не паліть траву, не знищуйте їжаків: "Дирекція Львівського регіонального ландшафтного парку «Знесіння» звертається до львів’ян з прохання не спалювати траву на території парку. Вогонь спричиняє загрозу не тільки виникненню пожеж на території парку і на прилеглих до нього територіях, також вогонь знищує комплекс флори та фауни.
Про це 23 березня повідомив інспектор регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Тарас Галич.
«Спалювання трави заборонено у цілому світі, оскільки із вогнем знищується не тільки трава, а й увесь комплекс флори і фауни. Сьогодні у парку «Знесіння» біля озера спалювали траву. Звертаємося до всіх мешканців Львова, не спалюйте трави, не знищуйте разом із нею равликів, молюсків і їжаків, які ще не прокинулися після зимової сплячки. Траву у парку можна порівняти із волоссям, якщо його підпалити, то знищиться не тільки воно, але й шкіра», - сказав Тарас Галич.
За його словами, зокрема це прохання стосується школярів, яких бачили біля вогню. «У школах Львова представники парку "Знесіння" проводять акцію «Зупини вогонь! Збережи природу!», завдання якої - формувати в учнів середніх шкіл екологічний світогляд, дбайливе ставлення до довкілля, розуміння серйозності проблеми відходів для нашого міста, спалювання сміття та сухого листя. Буде прикро, якщо саме ці учні здійснюють підпали, - зазначив він. - Звертаємось до школярів із проханням: будьте обережні з вогнем, бо "випадково" кинутий підпалений сірник в траву може підпалити не тільки парк»."

постові: Хочеться купити новеньке авто? Інтерактивний автобазар в інтернеті. Вигідно купити авто NISSAN.