100 спортсменів очікують у Львові на Кубок України з бодібілдингу та фітнесу: "5 травня у Львові відбудеться Відкритий кубок України з бодібілдингу, фітнесу та бодіфітнесу, у якому візьмуть участь близько ста спортсменів топ-рівня та аматорів. У результаті змагань буде визначено кращих спортсменів та відібрано атлетів до збірної у склад Національної збірної команди України для участі Чемпіонату світу, який пройде 18 червня у Будапешті (Угорщина).
Про це 26 квітня повідомив під час прес-конференції організатор змагань, президент WABBA України Святослав Шеремета.
Він зауважив, що це найпрестижніший національний турнір весняного сезону, який востаннє проводився у Львові 2004 року.
«В минулі роки традиційно в такий час у місті проходив Кубок Львова. Ми зберегли особливості Кубку Львова – у нас є юніорські та юнацька категорії. Вони повністю себе виправдали, адже юнакам віком 16-18 років важко боротися з атлетами 21-го чи 24-х років. Тому часто вони не виходять на подіум, закінчують школу, інститут і не повертаються до змагань. Ми хочемо, щоб на Кубку вони показали свої можливості», – сказав Святослав Шеремета.
Попри те, запевняють організатори, участь у змаганнях візьмуть і такі топ-атлети, як абсолютний чемпіон Європи WABBA-2010, «Містер Україна-2011» Сергій Яцюк (Київ), чемпіон Європи WABBA-2010 Вячеслав Волосов (Донецьк), віце-чемпіон Європи WABBA-2010 Павло Скороход (Київ), чемпіон світу (WFF) Сергій Котунов (Харків), переможець та призер кубків і чемпіонатів України Андрій Кисіль (Чернігів), переможець та призер кубків і чемпіонатів України, Молдови та Росії Володимир Граневський (Тирасполь, Молдова), бронзовий призер чемпіонату Європи WABBA-2010 серед юніорів Микола Ількович (Кам’янець-Подільський), призер кубків і чемпіонатів України Сергій Хімченко (Одеса) та інші.
«Особливістю цьогорічного Кубку буде категорія жіночого модельного фітнесу. Це доволі нова категорія у світі, а у Львові схожі змагання пройдуть вперше. Тут важливо не м’язова маса, рельєфність, а зовнішній вигляд. Змагання проходитиме у два раунди: вихід у вечірніх платтях та у купальниках», – сказав Шеремета.
Отож переможців визначатимуть в таких категоріях: юнаки – 16 років включно, 18 років включно; юніори – 20 років включно, 22 та 24 роки включно; чоловіки–сеньори – понад 40 років, чоловіки – класичний бодібілдинг (максимальна вага = зріст – 100 + 5 кг); чоловіки: ростом до 165 см; до 170 см; до 175 см; до 180 см; понад 180 см; жінки: бодібілдинг, бодіфітнес, фітнес, модельний фітнес.
До змагань очікують залучити 11 професійних ліцензованих суддів. «Хочемо, щоб було представлено якомога більше регіонів України: Києва, Львова, Чернігова, Донецька, Криму тощо… Щодо зірок, зірки інші приїжджають, іноді – ні. Ми запрошуємо багатьох відомих спортсменів», – сказав Святослав Шеремета.
Реєстрація для участі у змаганнях, за його словами, триває до 14 травня на сайтах lkl.org.ua, wabba.org.ua.
Як розповів керівник відділу фізичної культури і спорту управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради Віктор Степанюк, управління долучиться до організації Відкритого кубка України з бодібілдингу, фітнесу та бодіфітнесу, в тому числі і фінансово. На до фінансування оренди приміщення для проведення змагань і призи місто виділить 10 тис. грн.
Щодо призового фонду, за словами Святослава Шеремети, питання залишається відкритим, мовляв, це вирішується в останній момент і залежить від спонсорів.
«Сподіваємось, призовий фонд буде», - додав він.
У межах турніру також буде діяти виставка-продаж продуктів, одягу, аксесуарів для культуристів, спортивного обладнання."

постові: Для всіх шанувальників електронної музики звіт з Armin Only 2010 Київ он-лайн.