У Львові пройде майстер-клас з віденського вальсу: "3 червня у Львові в межах проекту «Танці в ритмі міста» львів’яни та гості міста матимуть можливість навчитись танцювати віденський вальс.
Як повідомили у прес-службі Львівської міської ради, в парку ім. І. Франка майстри танцювального клубу «Лідер» проведуть майстер-клас для всіх охочих. Захід розпочнеться об 20:30 біля альтанки. Проект реалізовує відділ промоції міста Львівської міської ради.
«Проект «Танці в ритмі міста» триватиме протягом літа, щоп’ятниці гості та мешканці міста матимуть змогу навчитись танцювати танго, віденський вальс, сальсу, джайф, румбу, квікстеп та самбу. Вестимуть майстер-класи професійні майстри танців. Розклад танців розроблений так, що кожної п’ятниці ми пропонуємо мешканцям навчитись танцювати різні види танців. Проект «Танці в ритмі міста» проходить для того, щоб кожен охочий передав ритм міста в танці», - повідомила заступник керівника відділу промоції міста ЛМР Марта Іванишин.
В рамках проекту вже відбулися майстер-класи з танго та сальси.
Віденський вальс – бальний танець, швидкий різновид вальсу. Назва походить від «Віденського конгресу», на якому цей танець виконано вперше.
Наприкінці XVIII ст. та на початку XIX ст. ці танці рушили із селищ у міста. Там танці виконувались вже у великих танцювальних залах. З танцю на одному місці Віденський вальс почав перетворюватись у танцювання на великих майданчиках."