постові: Справжня интернет реклама обирає україномовні ресурси.

До уваги кінолюбителів: відсьогодні західна частина площі Ринок (напроти пасажу Андреоллі) перетворюється на кінотеатр під відкритим небом. З 22 по 28 червня всі бажаючі можуть подивитись старі й нові фільми, присвячені Україні та українцям. Великий екран та понад сотня крісел вже чекають на вас. Початок сеансів о 20:30.


Програма показів й опис фільмів:

22 червня -
Україна у ІІ світовій війні між Гітлером і Сталіном
Тривалість: 58 хв. Країна: Україна. Рік: 2004
Український документальний фільм, присвячений пам'яті всіх, хто боровся за свободу України, а особливо: пам'яті десяти мільйонів українців, які загинули на війні, пам'яті незчисленних мільйонів жертв комуністичних репресій і двох із половиною мільйонів українців-остарбайтерів. Цей фільм — знак пошани всім хто пережив нацистське і більшовицьке поневолення України в двадцятому столітті.


23 червня -
Нескорений
Тривалість: 104 хв. Країна: Україна. Рік: 2000
1950 рік. З кінцем Другої світової війни ведеться нерівна на теренах Західної України боротьба на два фронти: спочатку проти німецьких окупантів, а потім — проти більшовицької навали. У Карпатах продовжують збройну боротьбу знесилені, знекровлені, — але нескорені духом — збройні частини та невеликі боївки Української повстанської армії, здавна могутньої, добре організованої та вишколеної армії.
На чолі армії — видатний Командир, легендарний генерал-хорунжий Роман Шухевич, знаний серед воїнів УПА як Тарас Чупринка. Саме долю цього командира покладено в гостросюжетну й динамічну основу фільму «Нескорений»: це реальна спроба художніми засобами донести до глядача правду про події воєнного та повоєнного часу на Західній України.

24 червня - У рамках долі. Дивізія Галичина
Тривалість: 47 хв. Країна: Україна. Рік: 2005
Це є перший український документальний фільм, що показує повну хроніку діяльності Першої української дивізії «Галичина». Фільм побудований таким чином, що глядач ніби проходить з режисером всю хронологію подій, від зародження дивізії до останнього дня її існування. Численні інтерв’ю очевидців та учасників, фотохроніка подій (Україна, Австрія, Словаччина) дають об’ємну картину і розкривають історію з різних сторін. Учасники подій дають відповідь на питання, чому вони пішли воювати і яку ціль насправді переслідували. Очевидці з різних країн розповідають як про війські події, так і про життєво-романтичні історії. Головна ідея фільму – показати, що таке дивізія «Галичина» з точки зору незалежного спостерігача.

25 червня - Золотий вересень
Тривалість: 49 хв. Країна: Україна. Рік: 2010
Документальний ігровий фільм "Золотий вересень. Хроніки Галичини 1939-1941" розповідає про події на Західній Україні перед початком ІІ Світової війни, прихід радянської влади, зміни кордонів і зникнення цілих держав з карти світу. Стрічку створено на основі архівних документів. матеріалів і спогадів свідків, представників українського, польського та єврейського народів довоєнної Галичини.

26 червня - Документальний фільм про візит Папи Римського до Львова «Йоан Павло ІІ. Папа усіх»
Тривалість: 60 хв. Країна: Україна. Рік: 2011
Минуло вже 10 років від часу, коли блаженний Папа Іван Павло II відвідав Україну з Апостольським візитом, у днях 23-27 червня 2001 року. Це була надзвичайна подія - нашу землю поблагословив 263-й наступник святого апостола Петра, який керував Католицькою Церквою впродовж 26 років. Багато людей молилося й сподівалося на візит Папи-словянина.
Він став третім Папою, який ступив на українську землю, але першим, який прибув в Україну добровільно. Двоє попередніх Римських понтифіків, які побували на території нинішньої України, святий Климент І (І століття) та святий Мартин І (VI століття), були заслані в Україну й загинули тут мученицькою смертю, освятивши тим самим нашу землю.
На знак вшанування 10 річниці його візиту в Україну виходить у світ 9 серій фільму «Йоан Павло ІІ Папа усіх».
Відеоролик про проведення акцій у дитячих будинках в рамках відзначення року Андрея Шептицького у Львові
"Шептицький для дітей"
Тривалість: 4 хв. Країна: Україна. Рік: 2011
Акція «Шептицький для дітей» відбулася в рамках відзначення року Митрополита Андрея Шептицького у Львові. В рамках акції для дітей з будинків дитини, будинків-інтернатів та інших спеціальних закладів було проведено низку святкових концертів, пленерів та майстер-класів.

27 червня - Залізна Сотня
Тривалість: 97 хв. Країна: Україна. Рік: 2004
Події у фільмі «Залізна сотня» відбуваються на теренах Східної Польщі, території, на якій споконвічно проживали мільйони українців, і котру спочатку захопила більшовицька Росія, потім Третій Рейх, а після війни Сталін «подарував» комуністичній Польщі.
У вирі цих трагічних подій і опинилася сотня бійців Української Повстанської Армії на чолі з Михайлом Дудою — Громенком… Зрозуміло, що сили були нерівні, та міць духу, віра в кінцеву перемогу, рухала незламною «Залізною сотнею», залишки якої у 1947 році здійснили героїчний рейд на Захід, до Баварії, яку тоді контролювала американська військова адміністрація. Герої фільму, побудованого на реальних фактах, молоді українці, які свідомо йшли до лав УПА. Автори фільму не ставили перед собою мету показати лише героїку тих часів.

28 червня - Білий птах з чорною ознакою
Тривалість: 97 хв. Країна: Україна. Рік: 1970. Режисер: Юрій Іллєнко. Сценаристи: Юрій Іллєнко, Іван Миколайчук.
У центрі розповіді – бідна й багатодітна родина. Розійшлися шляхи синів Леся Звонаря: старший іде до Червоної Армії, середній – в ліс, до УПА, молодший – залишається осторонь. Але не раз зустрінуться вони і не раз перетнуться їхні долі – і в коханні, і в горах зі зброєю в руках. Події фільму відбуваються у 1937-1947 роках.