У Львові вдруге презентуватимуть вуличну моду: "17 червня у Львові в подвір’ї Музею ідей проведуть акцію «Вулична мода» під гаслом «Нові старі речі». Акцію влаштовує ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» спільно з театром «Пані Кураж». Мета акції – змоделювати не лише модний показ, а й спільноту, яка вміє цінувати навіть незначні речі та ділитися ними з іншими.
Про це 15 червня повідомили організатори.
«Цією акцією ми продемонструємо речі, від яких вже хтось відмовився. Вони могли бути втрачені, але разом ми намагаємося їх зберегти, щоб вони могли послужити тим, для кого статус і ціна не мають значення. І справа зовсім не в речах і в тому, як вони виглядають, а в тому, як ми почуваємося в них і який зміст вкладаємо. Якщо ми навчимося цінувати те, що на перший погляд неважливе, і будемо ділитися цим з іншими, то станемо самодостатньою громадою», - зазначила виконавчий директор ЛМГО «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» Олеся Саноцька.
За її словами, акція складатиметься з кількох показів, що відтворять моду попередніх десятиліть. У дійстві візьмуть участь мешканці, працівники, волонтери та друзі «Оселі». Акція завершиться демонстрацією вживаних декорованих тарілок арт-майстерні «Оселі». Всі колекції з показу можна буде придбати після показу.
«Останній вихід моделей залишаємо для глядачів – вони самі зможуть підготувати колекції з запропонованого одягу», - запевнюють організатори.
«У більшості країн світу спільноти «Емаус», до яких належить «Оселя», займаються збиранням вживаних речей, від яких відмовляються люди, щоб вберегти їх від марнотратства. Основна діяльність «Оселі» також полягає в тому, щоб збирати всюди, де це можливо, різні речі, робити їх придатними до вжитку, примножувати свої старання у служінні потребуючим».
Початок о 16.00.
Нагадаємо, вперше моду під відкритим небом поблизу Музею ідей презентували два роки тому. Акція називалася "Мода просто неба", де було представлено дві колекції - "Кольорові люди", "Чотири сезони". Участь у показі моди взяли чотири волонтерки з Нідерландів, львівські поети Гриць Семенчук, Юрій Кучерявий, також працівники "Оселі" та безпритульні. Також на подіум запрошували глядачів. У колекціях використовували одяг, який львів’яни віддали як непотріб, а також вбрання із секонд-хенду. Девіз показу - “Непотрібних людей і непотрібних речей не буває”.
"
постові: Найкращі весільні салони тернополя та весільні сукні на будь-який смак зібрані для вас в одному місці.