Свято вулиці Вірменської - 22 жовтня 2011 року:

У Львові 22 жовтня цього року відбудеться міське святкування присвячене одній з найстаріших вулиць Львова - Свято вулиці Вірменської!

Свято організовується за ініціативи ресторану Mons Pius та Холдингу емоцій !Фест за підтримки вірменської громади Львова, Львівської міської ради, Центру міської історії, окремих культурних діячів, істориків та митців у співпраці з ресторанами та галереями, розташованими на вулиці Вірменській.
Ідея Свята базується на відродженні львівських традицій та історії вірменської громади Львова, яка історично мала незаперечний вплив на розвиток міста, його культуру і традиції. Під час Свята львів’яни, туристи та спеціально запрошені гості матимуть нагоду в живій атракційній формі відкрити для себе історичні факти про Вірменську дільницю Львова, про будинки на вулиці та їх знаменитих мешканців, вірменську громаду Львова, відомих вірмен Галичини, розвиток вулиці Вірменської в різні історичні періоди та її роль в історії міста.


На святі заплановані різноманітні події: концерти, виставки, майстер-класи, експозиція світлин, частування та покази фільмів, безкоштовні екскурсії вірменським кварталом, спеціальні події в ресторанах та галереях.

Протягом святкового дня вулиця буде особливо прикрашена, а на будинках будуть розміщені таблиці з спеціально підготовленою інформацією про їх історію та мешканців. В святковий день відбудеться Богослужіння у Вірменському соборі, а також відбудеться презентація ЗD моделювання вірменського кварталу Львова, яке розроблено за кошти організаторів Свята. Відбуватимуться танцювальні та мистецькі майстер-класи, усі охочі зможуть спробувати традиційні вірменські страви та напої, зможуть пройти безкоштовну екскурсію вірменським кварталом та переглянути просто неба покази фільмів Сергія Параджанова, а також відвідати мистецькі виставки в галереях, потрапити на спеціальні події і частунки в ресторанах.

Центральною подією стануть виступи на відкритій сцені джазового колективу Lela Project, вірменського хору та спеціального гостя з Криму – запального танцювального ансамблю «Арарат».

Організатори сподіваються, що цьогорічне Свято вулиці Вірменської буде традиційним у місті і неодмінно стане ще однією особливістю багатокультурного Львова з давньою історією та унікальною архітектурою.

Програма


10.00 – ранкова зустріч на каві у «Вірменці» з Ільком Лемком
11.00 – святкова літургія у Вірменському Соборі
12.30 – початок вуличного святкування: інформаційні історичні довідки на будинках, традиційні частунки та смачні напої, майстер-класи вірменських танців з танцювальним ансамблем «Арарат» (Крим), безкоштовні екскурсії Вірменським кварталом (13.00, 15.00, 17.00), забави
12.30 – Галерея «Іконарт» - відкриття особливого майстер-класу, на якому буде нагода уявити собі образи найпопулярніших вірменських святих на традиційній українській іконі на склі
13.00 – Брифінг за участю організаторів свята, представників ЛМР, представників вірменської громади (Ресторан Mons Pius)
14.00 – Презентація «Вірменський квартал у 3D» (Ресторан Mons Pius)
14.30 – Галерея «Зелена канапа» - відкриття міні-виставки відомої художниці вірменського походження Анни Атоян.
15.00 – Арт-кав’ярня «Квартира 35» (Дзиґа) – відкриття фотовиставки «Вірменка через призму LUFA»
16.00 – святкування на сцені:
• Вірменський хор (Львів)
• Танцювальний ансамбль «Арарат» (Крим)
• Lela Project – джазовий колектив, який об’єднав кращих українських джазових виконавців
20.00 – показ фільму С. Параджанова "Легенда про Сурамську фортецю" та частування гарячим вином (подвір’я ресторану Mons Pius). Сергій Параджанов - патрон Фестивалю незалежного кіна Кінолев -2012.
21.00 - Джем-сешн за участю львівських джазових виконавців та гостя свята Lela Project (Дзиґа)
Контактні телефони:
0679242399 (Остап), 0979887870 (Ореста), 0952608375 (Юля)