Львівські книгомани

В Україні є лише одне місто, куди люди приїжджають не лише, щоб погуляти та розважатись, але і культурно збагатитись – це є славне українське місто Львів.

Львів посідає одне з найперших місць на туристичній мапі країни, оскільки має все, що може бути цікавим для будь-якого гостя: величну архітектуру, цікаві музеї, нескінченну кількість розважальних комплексів, нічних клубів, довгих та вузеньких вулиць, які пропахли кавою з тістечками та добрим хмелем щойно звареного Львівського пива. Але найголовнішим у Львові залишається те, що воно має свій стиль, має свій неповторний дух, має свою культуру.

Львів є головним культурним центром в Україні. Місцеві театри, музеї та арт-галереї завжди наповнені купкою зацікавлених людей, яку переважно складає молодь. Висока якість освіти у місті заохочує багатьох молодих парубків та дівчат приїхати сюди на 4-5 років, щоб розділити студентство з блискучою молоддю Львова.

Львівську молодь наслідують та поважають у всій країні за те, що вони слухають хорошу музику, ведуть цікавий та активний спосіб життя, завжди крокують з модою і в той самий час не забувають про найголовніший атрибут свого одягу - книгу.

Наразі дуже мало людей згадують про такий вид занять як читання: з появою Інтернету, який охоплює все і вся, книги відійшли на другий план, але не у Львові. Тут все нагадує про чудові сторінки казок, пригод та зовсім авангардних сучасних книжок.

Одне з найпопулярніших місць відпочинку у місті є книжкові кав’ярні, де кожен має змогу насолодитись смачною та духмяною кавою, читаючи захопливий роман або фантастичну історію. Високі полиці переповнені газетами та журналами усіх часів. Головним залишається те, що читати можна навіть без бібліотечного квитка – це входить до вартості замовлення, тобто все безкоштовно.

Головним рушієм культурного розвитку залишаються книжкові крамниці, яких у Львові дуже багато. Однією з найбільших у місті та,  власне, в Україні є мережа книжкових супермаркетiв “Літера”, яку частіше називають бібліотечним супермаркетом. Книжковий супермаркет Лiтера – це справжнісінький супермаркет з однією змінною – сюди приходять не за молоком та хлібом, а, так би мовити, за “їжею для мозку”. Тут кожен знайде саме свою книгу. Крім того, керівництво найбільшого книжкового супермаркету в Україні проводить масштабні заходи зі збереження та популяризації того чи іншого жанру або книги. Кожного тижня книгарні збирають великі аудиторії для зустрічей з письменниками України та зарубіжних країн, які обговорюють з читачами веселі та трагічні моменти своїх персонажів. Такі зустрічі, зазвичай, супроводжуються екскурсіями містом або гучними вечірками в компанії улюблених письменників.

Окрім кав’ярень та книгарень, у Львові є досить незвичайне книжкове місце, яке називається “Блошиний ринок". Тут ви можете знайти найстаріші, загублені та знайдені книги усіх часів та народів. Деякі з них є справжнісінькими раритетами, які неможливо знайти ніде окрім цього ринку.

Взагалі, Львів – це фантастичне місто, де кожна захоплююча книжкова історія може стати реальністю, і саме тому він є найбільшим туристичним центром та чудовим місцем для культурного відпочинку.