23 серпня, у День Прапора, з 14.00 до 16.00 кожен львів’янин, завітавши у вишиванці до квіткового годинника на пл. Митній, зможе безкоштовно сфотографуватися та отримати в подарунок надруковану фотографію.

Акція присвячена Дню Незалежності та другій річниці відновлення львівського квіткового годинника, встановлення якого було завершене саме 23 серпня, повідомив менеджер зі зв’язків з громадськістю Львівської філії «Київстар» Віктор Гальчинський.

Нагадаємо, квітковий годинник, створений Львівським трестом зеленого будівництва, прикрашав площу Митну у 50-70-х роках ХХ століття та був демонтований під час спорудження підземного переходу та  масштабної реконструкції й перепланування площі. Ініціатива відновлення годинника належить Галицькій районній адміністрації.

Сучасний квітковий годинник відновили у серпні 2010 року Львівська міська рада та «Київстар». Він побудований за авторським проектом відомого в Україні львівського майстра-годинникаря Олексія Бурнаєва. Особливістю годинника є те, що він працює цілий рік та не зупиняється навіть у сильні морози.

Джерело: ZAXID.NET