11 грудня 2012 о 17.00 у конференц-залі Центру міської історії відбудеться семінар на тему "Історія міста на картах: можливості та виклики цифрової ери".

На семінарі буде представлено три проекти: "Історично-топографічний атлас міст Сілезії", "Історичний атлас Львова: карти, тексти, реконструкції" та оновлену версію веб-проекту "Карти міст". Ці проекти показують як цифрові, так і традиційні друковані можливості у виданні карт і дадуть змогу подискутувати про сучасний стан та виклики для дослідження та використання карт, особливо у Центральній та Східній Європі.

Львів та міста Сілезії є містами, що не лише сформувалися на пограниччі різних культур та держав, але і зазнали радикальних змін у минулому столітті. У цих містах мешкали різні релігійні та етнічні громади, які часто мали відмінні погляди і проектували різні бачення на минуле та майбутнє своїх міст. У дискусії ми запросимо доповідачів та учасників обговорити те, як використання цифрових технологій впливають на дослідження, але також розуміння минулого міст і регіонів, які не лише належали у різні періоди до різних держав, але і у 20 столітті були позначені радикальними змінами кордонів та масовими депортаціями.

Детальніше про подію на сайті Центру міської історії.

В рамках семінару відбудеться презентації оновленої версії веб-проекту Центру міської історії "Карти міст", на якому публікуються та аналізуються старі плани міст з використанням цифрових технологій. 

На сторінках проекту представлено 90 планів із 19 міст розташованих на території України та Польщі. В рамках проекту розміщено найбільшу он-лайн колекцію планів м. Львова.

Детальніше про проекту - http://lvivcenter.org/uk/umd/.

Організатори семінару запланували он-лайн трансляцію події за допомогою відеочату Google+ та YouTube. Лінк на трансляцію буде розміщений на сторінці проекту Карти міст в Google+

Сергій Терещенко, Проект "Карти міст"