Львів’яни та гості міста змогли побачити картини французьких імпресіоністів Моне, Ренуара та інших у «Нормандії в живописі». Виставка відкрилася у рамках IX фестивалю „Французька весна”.

Під час ІІ Міжнародного джазового фестивалю «Alfa Jazz Fest» вперше вручили премію імені знакового джазмена Едді Рознера за видатні досягнення у сфері джазу.

Під час Євро-2012 20, 25, 26, 29 та 30 червня, у дні, коли не було футбольних матчів, в офіційній фан-зоні чемпіонату Європи з футболу на проспекті Свободи проходила «FanARTia. Фанартія». Фестиваль мав літературний день і день етнічної, симфонічної, електронної музики і джазу.

Влітку львівські фестивалі поповнились ще одним. Вперше відбулася «Ніч у Львові», під час якої проходили нічні екскурсії до музеїв, церков, підземель Львова, а також на Ратушу, в кабінет до міського голови, на Личаківський цвинтар. Другий фестиваль відбувся у листопаді.

Почесним гостем 19-го Форуму видавців у Львові став англійський письменник DBC Pierre – лауреат Букерівської премії, яку отримав за книжку «Vernon God Little» у 2003 році.

На Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев» приїхало 16 театрів з України, Росії, Білорусі, Таджикистану, Польщі, Австрії і Грузії, які показали 28 вистав.

«Світ кави» стала найкращою кав’ярнею року. Нагородження відбулося у рамках Міського свята «На каву до Львова». Також під час фестивалю визначили найкращого баріста Західної України.

27 жовтня на львівському Велотреку СКА з майже двогодинним концертом виступила легендарнанімецька рок-група «Scorpions». Львівський концерт відбувся в рамках прощального туру «The final sting». Концерт відвідало понад 7 тис. людей.

Титул «Міс Львів-2013» наступного року носитиме студентка стоматологічного факультету Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького Корнелія Готра. «Міс глядацьких симпатій» в межах конкурсу «Міс Львів -2013» обирали читачі ZAXID.NET. Перемогу у цій номінації виборола Олена Свідніцька.

14 грудня у Львові виступив Armin van Buuren, на концерт якого продали майже 3 тис. квитків. У серпні цього року Армін ван Бюрен не зміг прилетіти до Львова і виступити на фестивалі Godskitchen.