Піраміди в Гізі - найвизначніша пам'ятка Єгипту

Треба починати з вибору курорту

У Єгипті 2 аеропорти прильоту: Хургада і Шарм-Ель-Шейх.

Хургада – до неї відносяться курортні зони: Ель Гуна, Хургада, Макаді та Сома Бей, Марса Алам, Ель Кусейр.

Хургада славиться гарними піщаними пляжами і переважно вільним від коралів входом в море, також за ціновим принципом Хургада більш демократичний курорт, ніж Шарм.

На наш погляд, одним з основних переваг Хургади є її доступність з точки зору екскурсій (від Луксора 230 км, від Каїра 500 км).

Ель Гуна

Курортні зони:

Ель Гуна – прекрасний спокійний відпочинок, чисте море, кораловий риф близько від берега, не дуже великий вибір вечірніх розваг у Ельгуна Сіті, також на тлі всього курорту – одні з найвищих цін, але і готелі досить високого рівня. Багато природних водних басейнів, в яких вода змінюється при припливах.

Недолік – зона припливів і відливів.

Хургада – активне нічне життя, наявність недорогих готелів і невисокий рівень сервісу, низькі ціни на сувеніри, екскурсії, харчування. Вхід в море без коралів, що дуже добре для дітей. Є кілька готелів з водними гірками. Дуже близько від аеропорту.

Макаді та Сома Бей – головний недолік відсутність інфраструктури, досить далеко від Хургади, але зате гарна готельна база, що пропонує готелі переважно на "Все включено", території готелів як правило відкриті для відвідин, недалеко від входу в море кораловий риф.

Марса Алам і Ель Кусейр – хороший курорт для заняття дайвінгом, немає інфраструктури, далеко від аеропорту.

Шарм-Ель-Шейх.

Шарм-Ель-Шейх

Курортні зони – Шарм-Ель-Шейх, Дахаб, Нувейба, Таба.

Шарм – курорт з готелями переважно 4 і 5 *, більш чистим морем.

Шарм-Ель-Шейх – характеристика: гарні готелі, наявність "старого міста" з невисокими цінами на супутні послуги, тусовочна зона Наама Бей, наявність готелів з піщаними пологими входами в море, найвищі ціни на готелі на Синайському півострові.

Дахаб, Нувейба – зона для спокійного усамітненого відпочинку, занять віндсерфінгом і дайвінгом, на українському ринку практично не пропонуються готелі даних курортів.

Таба – в 50 м від готелів кордон з Ізраїлем. Вхід в море дрібна галька. Вода – найчистіша на всьому Червоному морі. За межами готелів немає ніякої інфраструктури, але в готелях всі розваги на гарному рівні, включаючи казино. Релаксуючий спокійний відпочинок, єдиний недолік – найближчий аеропорт в 220 км.

Готель

Необхідно чітко уявляти, що ви хочете від вашого відпочинку: тишу і спокій, дискотек та розважальних центрів, магазини, або ви плануєте основну частину часу присвятити екскурсіям, або просто любите "повалятися" на пляжі. В залежності від цілей визначаємося з курортом.

Залежно від близькості розташування готелю щодо моря буває: 1-а, 2-а і 3-я лінія готелів. Звичайно це позначається на їх зірковості і вартості.

При виборі готелю зверніть увагу на комплекс пропонованих послуг, в т.ч. і безкоштовні, особливо, якщо ви їдете відпочивати з дітьми, на дитячі розважальні програми.

Важливо звернути увагу на кількість ресторанів і їх різноманітність, чи можливо змінювати за бажанням вечерю між ресторанами.