Логотип концерну TUI

Лідер європейської туристичної галузі – німецький концерн TUI вважає, що в найближчі роки сферу туризму очікують "радикальні зміни", які торкнуться ринку подорожей, бізнес-моделі авіакомпаній і туроператорів, а також переваги і запити клієнтів.

Як передає "Deutsche Welle", керівник концерну Міхаель Френцель на спеціалізованому конгресі в Кельні заявив, "що галузь міняє шкіру, і процес проходить болісно". Однією з головних причин радикальних структурних змін він назвав поширення Інтернет-технологій та їх інтеграцію в підприємницьку діяльність. Оборот галузі в Інтернеті в 2006 році досягне 42 млрд. євро, тобто, складе вже 20% від загального обсягу ринку.

За прогнозами, у поточному році ринок туризму і подорожей в Європі продовжить рости. Буде продано 147 млн. турів, при цьому число поїздок з фіксованими польотами та готелями продовжить знижуватися. М. Френцель сказав, що бізнес в цілому приносить замало доходів, зокрема, через високі ціни на пальне.

Нагадаємо, TUI є одним з найбільших туристичних концернів Європи. У його найближчі плани входить вихід на український ринок.