Нові рольові ігри від мексиканців

Всього за $ 15 можна перетнути кордон зі Сполученими Штатами. Щоправда, це буде не справжня межа, а всього лише її імітація. Туристичний атракціон "Відчуй себе нелегалом" організований в національному парку, розташованому в 170 кілометрах від Мехіко. Але обстановка екскурсії максимально наближена до реальності, і учасників не щадять. Любителів гострих відчуттів змушують пробиратися по болотах і секретних тунелях, ховатися в кущах і навіть тікати від прикордонників.

Співробітники спецслужб – не справжні, але діють по всій строгості закону. Місцеві жителі називають їх "койотами". Вони знають таємні стежки і не люблять підвищеної уваги, а лиця приховують під масками. "Ліхтарями ми не користуємося. Співробітники міграційної служби можуть опинитися поблизу і побачити світло. Тоді нам доведеться йти назад", - розповідає "екскурсовод".

Щороку кордон зі Сполученими Штатами намагаються перетнути близько 3 мільйонів нелегалів. Тому мексиканська розвага для туристів не сподобалася американській владі. У Вашингтоні заявили, що це справжнісіньке тренування для мігрантів.

"Це не так, - каже один з організаторів. - Ми просто хочемо показати людям, з якими небезпеками пов'язана будь-яка спроба незаконно перетнути кордон". Крім того, у наші дні все більш затребувані різного роду рольові ігри з елементами небезпеки. Жителі мегаполісів і офісні працівники, опинившись на відпочинку, намагаються за допомогою екстремальних ситуацій подолати стрес і випробувати себе. Але, слідуючи логіці Вашингтона, і організаторів пейнтболу можна звинуватити у підготовці незаконних збройних формувань.

Щорічно при спробі перебратися в США гине близько 500 мігрантів. Вони страждають від голоду та зневоднення, можуть потонути, переходячи річку, або постраждати при затриманні. Прикордонним службам вдається зловити кожного третього порушника.