Як перевозити ліки в літаку?

Експерти Центру туристичної медицини німецького міста Дюссельдорф представили свої рекомендації мандрівникам, які страждають хронічними захворюваннями. Таким туристам треба особливо ретельно підходити до питання планування своєї поїздки і врахувати правила з перевезення медичних препаратів, що встановлюються авіакомпаніями. Ці поради можуть виявитися корисними всім туристам незалежно від національності і маршруту поїздки. Оскільки єдиного уніфікованого порядку перевезення ліків не існує, а в кожній країні є свої особливості, необхідно їх враховувати, щоб ваша поїздка пройшла гладко. Перш за все, при оформленні реєстрації на рейс, а ще краще до приїзду в аеропорт, вам необхідно проконсультуватися з фахівцями авіакомпанії і з'ясувати, чи можна брати з собою ліки на борт літака в ручній поклажі.

У деяких країнах можуть виникнути проблеми з перевезенням рідких медикаментів, навіть таких, як інсулін. Для того щоб виключити непорозуміння, бажано мати при собі медичний висновок лікаря. Іноді для такого висновку потрібен переклад. Ліки повинні мати не минувший термін придатності. Збережіть чеки з аптеки або клініки, що підтверджують факт легальної купівлі препаратів.

Як відомо, в даний час повсюдно існує заборона на провезення холодної та вогнепальної зброї, колючих і ріжучих предметів, вибухонебезпечних і легкозаймистих речовин, наркотиків і отрут. Останнім часом на рейсах до Великобританії, США і в деякі інші країни перелік дозволених до превезення предметів став набагато коротшим заборонених. Тому, якщо під час польоту вам необхідно мати при собі ваші ліки, подбайте про отримання необхідних дозволів заздалегідь. Навіть якщо ви переносите ліки в багажі поза салоном літака, експерти рекомендують по можливості розділити комплект медикаментів на дві частини і помістити їх в різні валізи на випадок можливої втрати одного з них.