Ялта сьогодні – це практично Таїланд

Ялта сьогодні – це практично Таїланд. Секс-туристи вже їдуть до нас організованими групами! - Володимир Савельєв, новий міністр курортів і туризму Криму, говорить про світлу перспективу південнобережних борделів. - Такого туризму у нас на Україні поки що за законом не повинно існувати, і де-юре він не існує. А де-факто, йде повним ходом! Для бюджету дуже добре, а з морального боку... Ну, тут треба довго розмірковувати.

Турки перепливають море

Поки офіційна влада Кримської автономії міркує про "моральність секс-послуг", колишня всесоюзна здравниця реалізує нову курортну стратегію без всяких сумнівів. Стамбульські пороми вивалюють на набережну Ялти натовпи турків, спітнілих від нетерпіння. Кондиціонери не допомагають – гості прибули до "наташок", і більше їх тут нічого не цікавить.

Крим як місце лікування, сімейного відпочинку, дитячий курорт – все це відійшло в туман спогадів. Профспілкові оздоровниці, що мали лікувальну базу, практично розгромлені або перепрофільовані у VIP-номери. На пляжах Євпаторії, біля знаменитого грязьового озера Мойнаки, орендарі знесли спеціальні навіси для розсіювання сонячної радіації, щоб заробляти прокатом парасольок. Зараз кримські санаторії, разом узяті, можуть приймати на лікування не більше 150 тисяч чоловік. Це крапля в Чорному морі, якщо врахувати, що за минулий сезон у Криму відпочило п'ять мільйонів, а цього року буде більше. І якщо цим людям потрібен масаж, то зовсім не лікувальний.

Уже до середини липня в елітних кримських готелях не залишилося вільних місць. Крутий народ з Києва та Донбасу розлігся на знайомих пляжах Тавриди. Потоком їдуть москвичі і пітерці, сіверяни і єкатеринбурзькі нафтовики. Всі номери в дорогих котеджах, люксах та півлюксах розпродані до жовтня. Відпочиваючих середнього класу мало, нинішній Крим вибирають дуже багаті або дуже бідні туристи.

Ну дуже скромне "ліжко-місце" в ялтинському санаторії "Росія" коштує 100 доларів на день, хоча на смак шніцель в санаторскій їдальні вірний принципам, як роман Фадєєва. В Ялті найпростіший номер готелю "Ореанда" стартує з 200 у.о. і по наростаючій добирається до півтори тисячі. Ціни крутіші, ніж в будь-якій Європі.

Виставка досягнень курортного господарства – пансіонат "Море" в Алушті, що належить російському банкірові, точніше депутату Лебедєву. Напівпансіон, тобто сніданок і вечеря. Рівно стільки коштує п'ятизірковий готель в Туреччині, з дорогими спиртними напоями, цілодобовим харчуванням і перельотом в обидва кінці.

Нерозумно брати квиток до Сімферополя, якщо думаєш про лікування або харчування. Навіть портвейн став справою ризикованою: кожна п'ята пляшка кримського вина точно "палена".

Бордель: гуртом і вроздріб

Сюди їдуть за іншим - сюди їдуть за коханням. Можна любити богемну тусовку Коктебеля, де межа звичайного і нудистського пляжу всього лише пересохлий струмочок. Можна випробовувати кайф від царських бухт Нового Світу і номенклатурної гальки Фороса. Нехай те й інше в купах сміття, а місцеве населення переконане, що ти повинен віддавати гроші вже тому, що приїхав. У тому ж Коктебелі перед будинком-музеєм великого естета Максиміліана Волошина стоїть монумент: зрізане дерево перетворене в п'яного мужика, який засунув голову в пень і застиг догори ногами. Між іншим, реконструйований Вільшанський будинок-музей на гроші Адміністрації президента РФ.

Кримські міліціонери стверджують, що за сезон через сонячний півострів проходить не менше 500 тисяч повій. Виходить, одна раба кохання на кожні десять відпочиваючих. Таїланд дійсно відпочиває. Біржа дешевих повій Ялти – місцевий м'ясокомбінат. Точка так і називається "М'ясо". На окружній ялтинській дорозі і ще як мінімум п'ять таких "оптових борделів". А в самій курортній столиці на центральній вулиці Кірова безробітні українки беруть по п'ять смішних доларів і збивають ціну "центрових" повій готелю "Інтурист". Таксисти навіть не питають туристів-турків, куди везти.

Кримська панель - географія всієї України. Таке враження, що в "незалежній" державі перевиробництво жіночого тіла. На трасі Сімферополь-Ялта-Севастополь згодні на будь-які гроші. Їдуть на Кримське узбережжя в загальних вагонах, щоб "заробляти" на життя. Це простіше і доступніше, ніж робота в Туреччині чи на вулицях Москви. Щоб потрапити за кордон, у багатьох дівчат просто немає коштів.

Південний берег на очах стає суцільною "sex-зоною". А в суднах автономії практично немає справ щодо заняттям проституцією. Садять тільки тих, хто везе жінок за кордон. І жодного гучного процесу щодо організаторів цього бізнесу на території самого Криму. Влада явно не бажає, щоб місцевий секс-ринок мав хоч якісь проблеми.

Ялтинське "м'ясо" обслуговує курортну шантрапу, яка вештається по набережних і рахує останні гривні. Зате поважаючих себе кримських пансіонатах тепер не пропонують просто "дівчаток". Вам нададуть повну карту: вік, освіта, професія, стан здоров'я з даними останніх медоглядів. Клієнт охоче оплачує два тижні великого і чистого кохання.

Особливим успіхом користуються студентки кримських вузів, медики і молоді вчительки. Саме їх вибирають засмикані життям столичні топ-менеджери – для себе, і заможні похилого віку туристки – для своїх синів та онуків. Турботливі матері знають: коли дорослий синочок шукає проституток по барах, це романтично, але небезпечно.

Секс повернувся в гори

І ще одна справжня родзинка Тавриди. Чомусь прийнято вважати, що самотні росіянки утішаються в Анталії та Єгипті. Проте ще наприкінці XIX століття, коли в імператорському Криму став модний гірський туризм, кращою його складовою стала традиція курортного флірту між провідниками та приїжджими туристками. Кінна багатоденна прогулянка у супроводі молодих кримсько-татарських наїзників приводила петербурзьких і московських дам у повний захват. Цілком світські дівчата могли взяти удалого красеня "на скільки завгодно" і вирушити в гори. Суспільство засуджувало такого роду розваги, газети публікували фейлетони та карикатури. Однак ніщо не могло зупинити панянок з півночі, зголоднілих по південній пристрасті. Тим більше, якщо поруч не було нудних чоловіків і наречених.

На жаль, більшість кримських гірських провідників прожили недовго. Їх професійною хворобою став сифіліс. Радянська влада рішуче покінчила з проклятою буржуазною спадщиною і відпочиваючі пролетарки не ускладнювали курорт любовною екзотикою. А сьогодні лавсторі повертаються на схили. Почалося відродження пішохідних маршрутів по Криму. Основний акцент робиться на росіян. Студенток і молодих бізнесвумен з Москви, Нижнього Новгорода, Пітера, Ярославля знову ведуть у гірську ніч найкращі сімферопольські мачо.