Незвичайний відпочинок у Хорватії

Недалеко від хорватського міста Шибеник є місця такі місця, аналога яким не знайти у всій Європі. Це – унікальне поєднання річки, озера і моря.

Біля нижньої течії річки Крки, там, де знаходиться відомий Національний парк Крка, є прекрасне і незвичайне Проклянське озеро. Воно пов'язане з морем вузьким каналом, через що в глибині озера вода солона, а на поверхні – прісна. Поруч – Скрадінський бук, або водоспад, що складається з каскадів, утворених вапняними наростами. Крім того, весь район біля міста Скрадін пропонує унікальні можливості для активного і романтичного відпочинку. Після будівництва автостради до Спліта скористатися цими можливостями стало набагато простіше.

До того ж у минулому році тут був обладнаний новий пляж, площа з фонтаном, побудовано 20 км велосипедних трас.

Трохи далі від Скрадіна в одному із старовинних сіл можуть чудово відпочити любителі сільського життя: їм пропонують розміститися в характерних для цієї місцевості кам'яних будинках. Можна відправитися в Соколиний центр, розташований в містечку Діброва, у восьми кілометрах від Шибеника. Тут гостям запропонують одноденний або п'ятиденний курс знайомства з життям соколів і соколиним полюванням.

Додаткова інформація: