Ейфелева вежа

Всі скаржаться на те, що Європа занадто дорога для простого мандрівника, але чи знаєте ви, що деякі з найбільш знаменитих визначних пам'яток не вимагають вхідної плати.

Сайт budgettravel.about.com приводить 10 незабутніх місць по всій Європі, які не потривожать ваш бюджет і змусять згадувати про них після повернення додому.

1. Безкоштовна та захоплююча панорама Парижа. Париж можна побачити не тільки з Ейфелевої вежі, але і з базиліки Sacre Coeur на Монмартрі. Ви заплатите зовсім небагато, щоб потрапити в базиліку, але вид з собору просто приголомшливий.

2. Зміна варти в Лондоні. Королівський караул в Лондоні змінюється у воротах Букінгемського палацу в 11.30 щодня в літні місяці. Треба прийти раніше, щоб зайняти місце, оскільки це дуже популярна визначна пам'ятка Європи і народу там завжди багато.

3. Прогулянка по садках Rijksmuseum в Амстердамі. Багато відвідувачів будуть розчаровані, дізнавшись, що Rijksmuseum закритий на велику реконструкцію. Роботи мають закінчитися до 2008 року, а поки ви зможете безкоштовно відвідати сади музею. Не забудьте, що сад не працює у вікенд.

4. Римський Форум. Він служив центральним ринком в стародавні часи, добре зберігся, і тут можна уявити, як протікало життя в ті дні.

5. Лондонські галерея Tate Modern і продуктовий ринок Borough. Ці визначні пам'ятки розташовані поруч. Галерея Tate Modern пропонує цікаві (іноді обурливі) зразки мистецтва, по ринку можна весело прогулятися по п'ятницях і суботах.

6. Собор Notre Dame в Парижі. Щоб потрапити в одну з найкрасивіших будівель на землі, не треба грошей, якщо ви не хочете піднятися на вежі або відвідати музей. Але влітку вам знадобиться багато часу, щоб простояти в черзі і потрапити в собор.

7. Вестмінстерське абатство в Лондоні. Є вхідна плата, але ті, хто хоче потрапити на службу, проходять безкоштовно. О 17.00 у понеділок, вівторок, четвер і п'ятницю, і в 15.00 в суботу та в неділю можна почути хор абатства.

8. Безкоштовна поїздка на поромі по Амстердамській гавані. Ви можете перетнути стару частину Амстердамського порту на безкоштовному поромі позаду центрального залізничного вокзалу. Це коротка поїздка, але прекрасний шанс відпочити після виснажливої ходьби по місту.

9. Природні феномени Скандинавії. Північне сяйво, опівнічне сонце і полярні ночі – три речі, які ви не захочете пропустити в Скандинавії, в залежності від часу візиту.

10. Місця моди в Парижі. На вулиці Rue de Faubourg St. Honore або близько Avenue Montaigne можна побачити останні модні новинки і їх кращих покупців у дії.