АВВА – один з найуспішніших гуртів в історії

За підтримки влади столиці Швеції тут в 2008 році відкриється музей легендарного гурту АВВА. Ініціаторам цієї ідеї було потрібно більше 2 років, щоб отримати згоду на створення музею від самих колишніх учасників поп групи.

Місце для музею все ще остаточно не визначено, але відомо, що він відкриється десь в центрі Стокгольма.

Крім задоволення споглядати особисті речі солістів АВВА і можливості простежити історію успіху легендарної шведської четвірки, шанувальників музикантів чекатиме чимало приємних сюрпризів. Наприклад, вони зможуть в імпровізованій студії записати своє особисте виконання хітів групи, або в інтерактивному залі потрапити на концерт кумирів на стадіоні Уемблі, приєднавшись до 50 тисяч глядачів, які побували на тому виступі. Мер Стокгольма Крістіна Аксен Олін (Kristina Axen Olin) впевнена, що музей зробить місто більш популярним серед туристів і приверне додатково близько мільйона шанувальників АВВА з усього світу. Мабуть, в планах творців музею щось змінилося, тому що до недавнього часу його пропускна здатність анонсувалася як 500 тисяч чоловік на рік.

АВВА – один з найуспішніших гуртів в історії, продала більше 370 мільйонів альбомів. Незважаючи на те, що в 1982 році гурт розпався, досі продається близько 3 мільйонів її записів на рік. А мюзикл "Mamma Mia", написаний Андерсоном (Andersson) і Юлваус (Ulvaeus) на основі хітів гурту, зібрав понад 27 мільйонів людей в усьому світі.