Джерело: Щоденний Львів

У Львові, як відомо, проходить Другий всеукраїнський ковальський фестиваль “Залізний Лев 2008”. 27 вересня на площі Ринок встановили лавочку закоханих.

Лавочку для закоханих майстри залізного металу виготовили на минулорічному фестивалі. Її доробили. І ось нарешті лавочку подарують львів'янам. Спочатку її планували розмістити на оглядовому майданчику на Високому Замку. Натомість встановили її на північній стороні площі Ринок, поблизу фонтану "Адоніс". Причина- одна: «У зв'язку з низьким рівнем культури в нас українців будь-який витвір мистецтва поставлений в недоглянутому місці зникає, або руйнується, - зауважив голова оргкомітету фестивалю, заслужений художник України Орест Івасюта, - Нам просто шкода стало цієї лавочки і тому ми так вирішили. Тут вона, принаймні, убезпечена від руйнування».

Місце, де встановили лавочку, назвати ідеальним важко. Це добре розуміє член спілки майстрів ковальського мистецтва України Іван Борисяк, але все ж таки сподівається, що таке рішення є найкраще: «Там на даний момент часу знаходяться туалети, це тимчасове — таке, яке зникне. І в принципі це буде дуже гарний куточок, який буде асоціюватися не з тим, з чим він зараз асоціюється».

Отже, від сьогодні на Площі Ринок закохані матимуть своє місце. Бажаючих посидіти на лавочці закоханих, мабуть, буде чимало, тому не виключено, що у перші дні їм прийдеться ставати у чергу.

Згідно рішення управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, дозвіл на встановлення лавочки для закоханих на північній стороні площі Ринок є тимчасове. Але якщо вона там "приживеться", то обов»язково залишиться на цьому місці.