Планетарій музею науки Cosmocaixa

У Барселоні можна відправитися в реальну подорож космічними просторами.

Заглянувши в Планетарій музею науки Cosmocaixa в Барселоні, можна подивитися на Всесвіт з точки зору не тільки жителя планети Земля, а й інопланетянина, який живе в іншій галактиці, своїми очима побачити різні періоди розвитку Всесвіту – від Великого вибуху і до наших днів, поспостерігати за життям космічних об’єктів, послухати захоплюючі лекції з астрономії.

Окрім експонатів, присвячених космосу, в музеї науки можна побачити унікальну, найбільшу в світі виставку, присвячену геологічній еволюції Землі, а також модель амазонського вологого лісу з усіма його мешканцями.

Експозиція розрахована на "астрономів" різного віку – найменші із задоволенням відкривають таємниці зірок і планет у дитячому планетарії.

Cosmocaixa – один з найбагатших та найбільш новаторських музеїв такого типу в Європі. П’ять поверхів музею об’єднують широкі сходи-серпантин з символічним древом знань, яке служить як вісь.

Планетарій музею науки Cosmocaixa

На поверхах розміщені зали для конференцій, площею більш, ніж 30 тис. квадратних метрів, для постійних і тимчасових експозицій. Тут є планетарій, метеорологічна станція і багато іншого.

Аудіовізуальні ефекти, експериментальні моделі, дивовижні речі і незвичайні істоти Залу Матерії (Sala de la Materia) дозволяють відчути себе справжнім ученим. Адже всі моделі і досвідчені установки працюють, відкриваючи шлях до "пізнання світу" через експеримент. Тут можна поспостерігати за електричними розрядами у плазмовій кулі.

Простір Cosmo Caixa

Під час подорожі по музею можна скористатися аудіогідом англійською, французькою або іспанською мовами. Простір Cosmo Caixa чудово пристосований для візитів людей з обмеженими можливостями. Плата за вхід – € 3, діє система знижок. У першу неділю кожного місяця вхід безкоштовний. Музей відкритий щодня з 10:00 до 20:00, крім понеділка.

Посилання: