Ціни на проживання в готелях усього світу знизилися

У дослідженні брали участь більше 68 000 готелів, розташованих в 12 500 точках земної кулі.

У Європі ціни на проживання в готелях впали на 10 відсотків, у країнах Карибського басейну та Латинської Америки – на сім відсотків, а в Азії – лише на два відсотки. У Європі ціни знизили для того, щоб не допустити зменшення кількості гостей в готелях. Що стосується Азії, то тут ціни на проживання в готелях були проіндексовані вперше за період з початку 2004 року.

В готелях, розташованих в індійському місті Мумбаї після терористичних актів, які відбулися в листопаді, ціни знизилися на 40 відсотків. На 36 відсотків знизилась вартість проживання в готелях Рейк’явіку у зв’язку з кризою ісландської економіки.

У Кейптауні, Лас-Вегасі і Манілі ціни впали майже на третину, в Лондоні, Нью-Йорку, Сіднеї та Венеції – на чверть, в Москві – на 17 відсотків, а в Парижі – на 10 відсотків.

Незважаючи на економічну кризу, в деяких куточках світу ціни на оренду готельних номерів навіть зросли. Завдяки популярності Бразилії серед туристів, ціни в Сан-Паулу виросли в середньому на 23 відсотки, а в Ріо-де-Жанейро – на 13 відсотків.

Що стосується Європи, то в цьому регіоні ціни піднялися тільки у Швейцарії: вартість проживання у женевських готелях підвищилася на 11 відсотків.

У зв’язку з періодом відносного спокою на Близькому Сході в кінці грудня 2008 року ціни в єрусалимських готелях підвищилися на 9 відсотків. Підвищилися ціни і в готелях Каїра, тут різниця в порівнянні з 2007 роком склала 8 відсотків.