Незважаючи на кризу, травневий відпочинок користується попитом

Виявилося, що фінансово-економічна криза суттєво не вплинула на бажання українців відпочити за кордоном.

За даними представників туристичного ринку, на травневі свята найбільш популярними напрямками пляжного відпочинку є: Туреччина, Єгипет, Греція, а екскурсійного – Франція, Італія, Чехія.

Чимало українців віддають перевагу відпочинку за кордоном, ніж на Південному березі Криму з повною відсутністю сервісу і високим рівнем цін.

На сьогодні користуються попитом як короткострокові екскурсійні тури (вікенди, тижневі тури), так і довгострокові. Справа в тому, що тепла весняна погода, на відміну від літньої спеки і розпечених доріг, сприяє настрою і прогулянкам по місту.

Чехія і Угорщина залишаються основними екскурсійними напрямками через спрощений візовий режим.

Також туристи цікавляться чартерними програмами на острів Крит та Канари, де в цей період року сприятлива для відпочинку погода. Але і прохолодне наприкінці квітня море в Туреччині не перешкода для українців.

Варто відзначити, що багато компаній розробили спеціальні травневі пропозиції, серед яких: "відпочинок в теплих країнах за акційними цінами", "знижки при ранньому бронюванні" і "спеціальні пропозиції".

Сьогодні на туристичному ринку вартість тижневого туру до Парижу (Франція) починається від 850 євро (проживання у двозірковому готелі, включаючи сніданки) і близько 2000 євро з людини, включаючи проживання у чотиризірковому готелі та сніданки, авіапереліт, груповий трансфер і кілька оглядових екскурсій. Тижневий відпочинок на двох у Шарм-ель-Шейху (Єгипет) і проживання у чотиризірковому готелі обійдеться в суму від $ 1500, а за проживання в п’ятизірковому готелі - від $ 2000. Тижневий тур до Чехії коштує 455 євро з людини, включаючи авіапереліт.

Представники туристичного ринку чесно зізнаються, що традиційне підвищення цін на відпочинок у святковий період все-таки буде. Тільки в прогнозах розходяться. Одні прогнозують зростання цін на 10%, інші – на 20-30%.