Розкопки в Єгипті стануть сенсацією

Знаменита любовна пара доби античності – цариця Клеопатра і римський полководець Марк Антоній поховані в одній із шахт під давньоримським храмом.

Фахівці сподіваються, що розкопки, які розпочнуться наступного тижня, знімуть завісу таємниці навколо загибелі Клеопатри і Антонія.

Спільна могила Клеопатри і Марка Антонія схована в 120-метровому тунелі під храмом Осіріса Taposiris Magna. Визначити існування шахт археологам допомогли сучасні пошукові радари.

Храм збудований за часів єгипетського царя Птолемея II (280-279 роки до н.е.).

У разі виявлення усипальниці, вчені переконаються в істинній красі єгипетської цариці, або, навпаки, зможуть підтвердити припущення інших фахівців, які зовсім не вважають Клеопатру красунею.

"Згідно письмовим джерелам, в нішах однієї з шахт поховані десять мумій представників "вищого світу", – говорить єгиптолог домініканської експедиції – Кетлін Мартінес.

Вперше теорію про спільне поховання Антонія і Клеопатри, Доктор Хавас висловив приблизно три роки тому. Але не всі вчені-єгиптологи приймають теорію про спільне поховання Клеопатри і Антонія.

Посилання: