У чеських музеях перетворять ніч на день

16 травня 2009 року Чеська Республіка разом із 40 іншими країнами приєднається до проекту "Європейська Музейна ніч".

Раз на рік, гуляючи по музейних залах та галереях, вам не доведеться думати про те, що час їх роботи закінчується і вам слід покинути приміщення.

Якщо ви не встигнете прийняти участь в цій частині програми, не засмучуйтесь, нічого не втрачено. Через місяць, 20 червня, Прага знову перетворить ніч на день.

Відвідати столицю Моравії – місто Брно під час проведення Музейної ночі – дійсно хороша ідея. 16 травня цього року о 18 годині відкриються двері 16 об’єктів – музеїв, галерей і планетарію.

Транспортне сполучення по місту і його околицях будуть забезпечувати спеціальні безкоштовні маршрути.

У Губернаторському палаці в стилі бароко виступить група "Лукреція Борджіа", а виставку сучасного мистецтва в Празькому палаці доповнить група стилю хіп-хоп "Чоковоко".

У Празі в цьому році учасникам пропонується більш ніж 50 об’єктів, які для них відкриють 25 установ культури.

20 червня о 19 годині стартує "Культурний марафон", а фінішує – 21 червня о першій годині ночі. Національний театр, Екотехнічний музей і Міська бібліотека запросять цього року гостей на свою нічну прем’єру.

У Національному музеї вас чекає Ніч традиційних ремесел, Ніч з фольклором і таємнича Ніч празьких примар.

У Музеї Напрстека відвідувачів збадьорять звуки африканських барабанів, а в Чеському музеї музики перед глядачами розіграється експериментальна мелодрама з лиховісною назвою "Кат".

Між окремими музейними об’єктами будуть курсувати спеціальні автобуси Празького Управління транспорту.

Вхід в усі об’єкти за символічну ціну або взагалі безкоштовний.

Посилання: