Цього літа в Італії буде більше чистих пляжів

Цього літа 227 пляжів Італії планується відзначити "Блакитним прапором", це на 12 пляжів більше, ніж у минулому році, з них 113 – це морські курорти (на 9 більше, ніж у минулому сезоні).

Італія займає п’яте місце по кількості чистих пляжів серед країн Середземноморського басейну – після Іспанії, Греції, Туреччини та Франції.

Очолюють список області: Лігурія, Марке і Тоскана, які отримали по 16 прапорів. У порівнянні з минулим роком у Тоскани стало на один прапор більше (П’єтразанта, провінція Лукка). Така ж ситуація в області Марке (Мондоліо, провінція Пезаро і Урбіно).

Лігурія завоювала 2 нових прапори: Савона-Форначі (провінція Савона) та Амелья-Фьюмаретта (провінція Спеція).

На четвертому місці вкоренилася область Абруццо з 13 нагородами. Один новий прапор в області Кампанії, де всі курорти-кандидати досягли поставленої мети і завоювали для області 12 нагород. У Емілії-Романья 8 прапорів. Сім прапорів у Апулії (два нових), 6 прапорів у Венето (один новий).

Регіон Фріулі-Венеція-Джулія має два прапори, стільки ж у Сардинії. Області Молізе та Базиліката втратили по одному із двох прапорів. Один прапор присуджено озеру Сканно, в провінції Л’Акуїли, ще один вручено провінції Вербано (регіон П’ємонт), Каннеро-Рив’єра.

Посилання: