У Марокко проходить фестиваль троянд

З 14 по 27 травня туристів в марокканському місті Ель-Келая-де-Мгуна чекає фестиваль троянд.

Щороку на фестиваль з’їжджаються квітникарі з різних куточків світу, щоб відсвяткувати збір пелюсток. Час проведення фестивалю щорічно змінюється, оскільки він залежить від дозрівання квітів, а передбачити його заздалегідь практично неможливо.

Місто, оточене Атласькими горами, славиться як "марокканська долина троянд". Варто відзначити, що в місті знаходиться великий перегінний завод з виробництва парфумерної продукції та ароматичних масел з троянд, які досить популярні в Марокко.

Традиційно в дні проведення фестивалю вздовж головної вулиці міста розтягується низка торговельних наметів, в яких можна побачити і придбати найрізноманітніші сорти троянд і продукцію з них.

Гості фестивалю зможуть придбати гірлянди з троянд чи спеціальне "фестивальне" масло, для виготовлення якого використовується десять тонн троянд. Все це продаватимуть на святково вируючому ринку, але те, що дійсно варто побачити – це барвисті паради. Вулицями, застеленими квітковими килимами, рухаються платформи, які везуть сяючих посмішками красунь – претенденток на звання "Міс Роза".

Бажаючі можуть взяти участь в урочистій процесії, яка включає музичні і танцювальні представлення.

Посилання: