На Лазурному Березі пройде фестиваль джазу

З 11 по 19 липня, в барах і кафе міста Жуан-ле-Пен, на відкритих майданчиках і аренах, в сосновому гаю Pinède і казино Eden імениті джазмени, виконавці соула та ритм-енд-блюзу влаштують справжнє шоу.

Джаз з’явився на Французькій Рив'єрі завдяки американцям, які влаштувалися на Французькій Рив’єрі у 20-і роки. В кафе і барах курортного містечка Жуан-ле-Пен вони влаштовували імпровізовані джазові вечірки, які збирали десятки, а потім і сотні вдячних слухачів.

Після Другої світової війни місто придбало славу європейського Нового Орлеана, а в 1960 році стало визнаною столицею джазу на Французькій Рив’єрі.

Цього року за 8 днів музиканти дадуть понад 70 концертів, охопивши всі напрямки джазової музики: від африканських ритмів до авангардного звучання блюзу, ф’южн і фанку.

Музичні вечори пройдуть у 3-х місцях Ніцци: стародавньому римському амфітеатрі Arenes de Cimiez, Matisse stage та на присадибній ділянці Cimiez Gardens.

Початок всіх концертів о 19:00.

Квитки на один день фестивалю коштують від 9 до 49 євро. Квиток на 3 дні – від 96 до 105 євро, абонемент на 8 днів – 185 євро.

Посилання: