Безкоштовне кафе в Токіо

У першому в світі безкоштовному кафе можна випити чаю з печивом, не заплативши при цьому ні єни. Власник закладу готується до активного розширення мережі таких закладів в межах країни.

Гаряча кава, з десяток видів рисового печива, затишний інтер’єр і все це безкоштовно. Єдиним обмеженням є те, що печиво можна покуштувати лише один раз, і, до того ж, не більше, ніж вміщається на пластиковому блюдці. Черга не вичерпується протягом усього дня.

Все це рекламний трюк. "З відкриттям безкоштовного кафе стрімко посилився приплив клієнтів, а разом з цим зростають і продажі", – пояснює секрет справи співробітник кафе Кейсуке Кавамото.

Спробувавши безкоштовного печива, клієнти, які хочуть поласувати ще печивом, йдуть від столиків в торгову частину зали і купують набори печива за гроші. Найдорожчий набір коштує більше 50 доларів.

Безкоштовне кафе в Токіо

Це єдине місце в Токіо, де можна безкоштовно перекусити в кафе і при цьому не відчувати моральний дискомфорт. Адже всі відвідувачі сприймаються як потенційні покупці. Двері безкоштовного кафе відкриті для всіх, більшість же клієнтів – громадяни з достатком не нижче середнього. Сюди приходять сім’ями і компаніями. У день кафе відвідує кілька тисяч чоловік!

Безкоштовне кафе в Токіо

Після несподіваного успіху, компанія вирішила розширитися, але тільки в межах країни. Японці ще не впевнені, що їх світла ідея буде працювати за кордоном. Надто великий ризик, який може призвести до банкрутства.

Посиланння: