Реліквія стародавніх індіанців

У Сальвадорі туристам неодмінно потрібно відправитися в стародавнє поселення майя, що існувало в період від 100 до 1200 року нашої ери.

Мова йде про Тасумале, що розташоване на відстані 80 кілометрів на захід від столиці країни. У різних джерелах його називають ще Тацумаль, Тасумаль, Тацумале, що в перекладі з мови індіанців означає "Піраміди для жертвоприношень".

Це місце було відкрито в 40-х роках XX століття археологом Стенлі Богсом. Завдяки його роботі зараз туристи можуть побачити дивовижне місто і дізнатися багато цікавого про життя майя.

Крім будівель, археологами тут були знайдені предмети побуту індіанців, такі як глиняний посуд, сережки, намиста, дзеркала, кільця, сокири, перли, а також реліквії, що використовувалися в ритуалах і при похованнях. Деякі з них можна побачити в Національному музеї Сальвадору, інші знаходяться в музеї самого Тасумале.

Піраміди для жертвопринесень

Відомо, що Тасумале був одним з церемоніальних і житлових центрів стародавньої держави Кускатлан, який був залишений жителями в 1200 році з невідомих причин.

На жаль, дощі, вітер і навіть землетруси тисячоліттями робили замах на цілісність стародавнього міста, тому збережені руїни пірамід та інших будівель огороджені, і їх огляд проводиться на деякій відстані.

У Тасумале можна побачити ряд древніх будівель, таких як головна будівля комплексу – 24-метрова прямокутна платформа, споруджена у 13 етапів багато років тому.

Інший будинок являє собою серію терас. Унікальна для того часу дренажна система, цвинтар, піраміди, палаци, храми і стадіон для гри в м’яч вражають уяву.